Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota plánuje výrazného konkurenta Nissanu Qashqai

Ondřej Chamilla
Diskuze (8)
Nissan Qashqai má dostat konkurenta od Toyoty. Vůz údajně bude výrazně tvarovaný a má vycházet z konceptu C-HR představeného minulý rok v Paříži.

Podle informací magazínu Autocar se má již příští rok představit nový Toyota, která bude svým zaměřením a výrazným designem konkurovat Nissanu Qashqai. Vůz má vycházet z konceptu Toyota C-HR, což byl automobil se širokými blatníky, který se však podobal spíše Nissanu Juke. Potencionální zákazníci si údajně vzhled konceptu velmi oblíbili, na rozdíl od jiných, „tradičnějších“ pojetí crossoveru.

Vzhled C-HR byl odrazem touhy šéfa Toyoty Akia Toyody, který chtěl odvážnější vzhled vozů. Podobným trendem se již začala řídit luxusní divize Toyoty, Lexus.

Nový crossover má být představen v březnu 2016 na autosalonu v Ženevě a stát bude na platformě Toyota New Global Architecture, což je ekvivalent MQB od Volkswagenu. Tato platforma byla vytvořena tak, aby dokázala tvořit základ jak malého vozu, tak velkých automobilů, bez ohledu na to, zda se jedná o pohon předních, zadních či všech čtyř kol. V roce 2020 má na dané platformě stát zhruba polovina Toyot, přičemž první bude příští generace Toyoty Prius.

Velkou výhodou platformy má být důraz na vnitřní prostornost vozů. Proto má C-HR údajně vnitřní prostornost Qashqaie, ačkoliv rozměrově je vůz o kousek menší. Dále chce japonská značka zlepšit kvalitu svých interiérů.

Některé zdroje říkají, že sériový crossover by se mohl nakonec jmenovat Auris Cross, žádné oficiální informace však zatím neexistují. Automobil se prý již testuje, první kusy měly být zachyceny dokonce před rokem a půl.

Ondřej Chamilla
Diskuze (8)
Avatar - MGRR
10. 8. 2015 22:03
Re: Thoyohtha...
Na prukopniky svet casto plival. Nastesti jdou dal svym smerem.

Videl jste na vlastni oci novou Toyotu Avalon, Passat a Superb? Ti posledni dva vypadaji jako plastove popelnice... Miurai jde svou cestou, nepotrebuje kostnate lidi, jde o prulom v technologii...

A obrazek? Neznamena nic...
10. 8. 2015 21:43
Re: Thoyohtha...
Myslim ze upadek Toyoty zacal uz touhle debilni reklamou.
Avatar - moreczech
10. 8. 2015 19:45
Thoyohtha...
ušla za posledních 20let velký kus zpět....

https://youtu.be/LUewLaYwVe4

Avatar - pelikoš
10. 8. 2015 19:40
Re: Áááá jejda ...
nepopírám úspěch toyoty, ale nissan má skvěle našlápnuto nejen v eu. nejen qashqai je toho důkazem (míří i do usa) :yes:
Avatar - lukas06
10. 8. 2015 18:06
Výrazně tvarovaný
A neměl by v tom případě cílit spíš na Juke?