Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota představila Land Cruiser v edici Matt Black, technika se nemění

Filip Melich
Diskuze (0)

Automobilka Toyota připravila novou edici Matt Black pro svůj model Land Cruiser. Úpravy jsou především kosmetického rázu. Novinky se dočkáme koncem letošního roku.

Toyota Land Cruiser patří mezi dlouhověké modely, které napříč generacemi známe již desítky let a viděli jsme je v celé řadě různých edicí. Tou nejnovější je Matt Black Edition a zaměřuje se především na vizuální úpravy. Kdo by podle názvu čekal černý matný lak karoserie, je na omylu. Nebo alespoň částečně.

Matně černé je totiž pouze provedení detailů exteriéru. Konkrétně mluvíme o lemování čelní masky a jejích svislých žebrech, horních dekorech světlometů a rámečcích kolem mlhových světel. Tím ale výčet nekončí. V Toyotě matně černou barvou nalakují také boční nášlapné prahy, střešní ližiny, kryty vnějších zpětných zrcátek, dekor nad SPZ na zádi a 18“ litá kola.

Uvnitř edici Matt Black poznáte podle nového koženého čalounění sedadel. Dostupné je ve dvou variantách, přičemž v obou je základem černé sedadlo i opěradlo. Rozdíl je v barvě bočnic, které jsou v jedné verzi šedé a v druhé hnědé. U hnědé barvy má Toyota potřebu nás informovat, že se jedná o odstín koňského sedla.

Dostupnost jednotlivých prvků však závisí na konkrétní výbavové linii, s níž bude Land Cruiser Matt Black Edition spojen. Nabídka výbav a jejich kombinace s novou edicí se totiž může v závislosti na trhu lišit. V Česku bude Matt Black Edition nabízena v rámci nejvyššího výbavového stupně Executive. Toyota zatím neuvádí cenu edice, ale za výchozí Land Cruiser Executive na našem trhu dáte minimálně 1.850.000 Kč.

Po technické stránce k žádným úpravám nedocházelo, což znamená, že pod přední kapotou pracuje přeplňovaný naftový čtyřválec 2.8 D-4D o výkonu 150 kW (204 k) a točivém momentu 500 Nm. Jednotka spolupracuje s šestistupňovou automatickou převodovkou a poháněna jsou samozřejmě všechna čtyři kola. Zahájení prodeje Toyoty Land Cruiser Matt Black Edition na evropských trzích je naplánováno na poslední čtvrtletí letošního roku.

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme