Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota RAV4 Adventure přijíždí jako dobrodružný hybrid do nepohody

Stanislav Kolman
Diskuze (32)

Japonská značka představuje novou verzi svého populárního SUV RAV4. Prodej odstartuje ještě letos.

Současné výbavové stupně Active, Comfort, Selection a Executive co nevidět doplní provedení Adventure. To v případě „ravky“ sází na výraznější a robustnější styl, jenž podtrhuje, že se auto neztratí ani mimo zpevněné cesty.

Všimnout si můžeme nově pojaté černé masky. Logo se přesunulo z náběžné hrany kapoty do střední části. A nové tváři svědčí i začlenění předních mlhových světel do nových černých rámečků, stejně jako nový nástavec pod nárazníkem s leskle stříbrnou povrchovou úpravou. Tím však výčet inovací nekončí, zahrnuje například i nová 19“ litá kola či jedinečné dvoubarevné lakování v kombinaci zelené Urban Khaki se šedými detaily.

Nezapomnělo se ani na samotný interiér. RAV4 Adventure má specifický design čalounění sedadel s použitím hladké umělé kůže černé barvy a hlubokého prošívání opěrek a sedáků s kontrastními oranžovými švy. Dobrodružnější verze SUV je rovněž vybavena prahovými lištami.

Video se připravuje ...

Novinka kromě výše zmíněného přináší i prvky modernizace připravené pro standardní „ravku“ v modelovém roce 2022. Řeč je především o nových projektorových LED světlometech a rovněž diodových předních mlhovkách. Nové LED osvětlení najdeme také v kabině, kde si teď sedačku nastaví elektricky i spolujezdec. Inovace čítají rovněž novější typ portu USB-C. Zatím nevíme, jestli starší řešení doplňuje, nebo zcela nahrazuje.

Co se nikterak nezměnilo je technika vozu. Verze Adventure přijíždí výhradně s hybridem, jenž se skládá z atmosférického 2,5litrového čtyřválce a dvou elektromotorů. Systémový výkon má hodnotu 163 kW a pohonné ústrojí se pojí výhradně se samočinnou převodovkou a pohonem všech kol. „Ravka“ tak zvládne tahat brzděné přívěsy o hmotnosti až 1650 kg.

Na evropských trzích se RAV4 Adventure společně s modernizovanou modelovou řadou začne prodávat v průběhu října tohoto roku. První vozy se na českých cestách objeví v úvodním čtvrtletí 2022.

Stanislav Kolman
Diskuze (32)

Doporučujeme

Avatar - Mikesus
15. 9. 2021 20:49
Nová verze
Ještě bych k té nové verzi. V USA se varianta adventure prodava od začátku prodejů, tedyhne dod roku 2019. Spis to vypadá, že Toyota globalizuje vybavy/varianty a začíná nám sem dávat auta, který byla původně napr jen pro USA. Nejdřív Highlander, pak tahle upravená RAV4. Jsem zvědav, jestli aspoň začnou nabízet i ty technologické prvky výbav jako v USA.
Avatar - Mikesus
15. 9. 2021 20:38
Re: Dyzajn jede
Náhodou už jsem viděl, že projela Navara a traktor za ní ne.
15. 9. 2021 18:19
Re: By ma nezaujímalo
:yes: :-) :D
15. 9. 2021 17:17
Re: Dyzajn jede
Cim viac je auto "terenne", tym dalej sa pon musi s traktorom.
Avatar - Mikesus
15. 9. 2021 13:37
Re: By ma nezaujímalo
No, taky nikdo netvrdí, že to je bůhví jaký pohon do terénu.