Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota zvažuje novou MR2. Při vývoji se zase s někým spojí, BMW to ale nebude

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (18)

Toyota má v současnosti ve své nabídce dvě sportovní kupé s motorem vpředu, ale není vyloučenou, že oživí model MR2 s pohonnou jednotkou před zadní nápravou. I v tomto případě může dojít na spolupráci s jinou automobilkou.

Toyota od osmdesátých let dvacátého století až po prvního desetiletí století jedenadvacátého nabízela trojici sportovních vozů v podobě modelů Celica, Supra a MR2. Za nástupce první jmenovaného lze do jisté míry považovat současný model GT86, v případě druhého uvedeného jsme se dočkali nové generace a ohledně třetího zmíněného modelu se stále vedou spekulace.

Na podzim loňského roku bylo například zmiňováno, že nová Toyota MR2 může zachovávat koncepci prvních tří generací z let 1984 až 2007, ale namísto spalovacího motoru nabídne čistě elektrický pohonný systém.

Tato varianta prozatím není zcela vyloučena, ale o vývoji nové MR2 se vedou stále další diskuze. Velmi často je v nich zmiňováno, že model GT86 vznikl ve spolupráci s automobilkou Subaru, nová Supra vznikla za přispění BMW a MR2 tedy má vzniknout rovněž jako výsledek spojení s jinou automobilkou.

Tetsuya Tada, šéfinženýr nové generace Toyoty Supra, v rozhovoru pro AutoIndustriya dostal otázku právě v tomto duchu a za ideálního partnera pro vývoj sportovního automobilu s pohonnou jednotkou před zadní nápravou ve své odpovědi označil Porsche.

Zda myslel svou odpověď zcela vážně nebo jen žertoval, není jasné, ale díky jeho odpovědi se rozvířilo další kolo spekulací, operujících především s tím, že Porsche má s vývojem sportovních vozů s motorem uprostřed velké zkušenosti díky svým úspěšným modelům Boxster a Cayman.

Vzhledem k tomu, že v současnosti Porsche věnuje velkou pozornost vývoji elektromobilů, pak nemusí být na překážku ani elektrický pohon nové MR2, ale jestli německá automobilka skutečně přispěje k vývoji nového sportovního vozu značky Toyota, není prozatím vůbec jisté.

Zdroj: AutoIndustriya

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (18)

Doporučujeme

26. 8. 2019 07:50
Re: do piče!!!
tak to je omyl. předtím byly diskuse daleko obsáhlejší, diskutovalo víc rozumných diskutujících. dneska jsou tady pravidelně dva-tři spammeři a jeden totálně vyšinutý idiot...
26. 8. 2019 07:13
Re: do piče!!!
Nezastavia to nikdy, lebo každý komentár im generuje refresh stránky a to sú prachy za zobrazenie reklamy. To je hlavný dôvod, prečo sa tu z toho stala žumpa. Tých čo v diskusiách hľadajú dodatočné informácie nebaví prehrabávať sa balastom. A tým čo ten balast generujú je jedno, že diskusia je o ničom.
Avatar - Beefcake
26. 8. 2019 00:06
Re: do piče!!!
Ked bol v poriadku svet, tak nebol internet a za tie reci by si hocikde dostal po druhej vete do tlamy. Tolko k tomu "poriadku".
25. 8. 2019 16:59
do ***!!!
zamrdaná vykurvená zasraná redakce vám to do hajzlu nevadí???? nebudete s tím nic dělat???? přijde vám to normální???
Avatar - Beefcake
25. 8. 2019 10:48
Re: Dufam,
To je ako v tom vtipe https://www.cyberserver.cz/…ntdoktor-mu-tedy , ale obratene. Plus zacpa je tuto "mentalny prujem".