Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

TPCA se po odstávce způsobené pandemií vrátila na plnou kapacitu

Diskuze (1)

Kolínská automobilka Toyota Peugeot Citroën Automobile (TPCA) od pondělí opět vyrábí na plnou kapacitu, denně z linek sjede zhruba 900 aut.

Na plný výkon se tak vrátila týden od obnovení výroby po více než dvouměsíční odstávce způsobené pandemií koronaviru. V závodě není žádný potvrzený případ nákazy koronavirem, řekl dnes ČTK mluvčí TPCA Tomáš Paroubek.

Již od pondělí 25. května, kdy se zaměstnanci do výroby vrátili, vyrábí firma na obě směny, náběh na plnou kapacitu byl ale postupný. Obnovení výroby provázejí desítky hygienických opatření. U vstupu do závodu jsou termokamery, které monitorují teplotu zaměstnanců. Pokud kamera zaznamená u některého z nich možnou zvýšenou teplotu, je znovu přeměřen bezkontaktním teploměrem. Změny se dotkly i provozu městské dopravy, zastávky autobusů jsou rozdělené na příjezdy a odjezdy. O deset minut delší je obědová pauza, stoly mají mezi sebou větší rozestupy.

Do práce se vrátilo všech zhruba 2500 zaměstnanců, problémy nejsou ani se zahraničními dělníky. Firma má v tuto chvíli podle Paroubka dostatek objednávek, zajištěn je i transport vozů do zahraničí. TPCA má zajištěné i dodávky dílů.

Například mladoboleslavská automobilka Škoda Auto obnovila výrobu v pondělí 27. dubna, nejprve na dvě směny. Třetí směnu firma přidala o 14 dní později.

Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - bystron
5. 6. 2020 15:39
super
super, mám radost :-)