Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tři speciální edice Lamborghini Huracán oslavují 60 let automobilky se zuřícím býkem ve znaku

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Lambo rozdělí 60 kusů mezi verze Tecnica, STO a Evo Spyder.

Lamborghini je v rámci oslav 60. výročí od založení značky velice aktivní. Po představení supersportovního off-roadu Huracán Sterrato si značka s rozzuřeným býkem ze Sant´Agaty připravila dvanáctiválcový hybrid s označením Revuelto. Ten bude pravděpodobně největším tahákem letošních oslav a očekávaná náhrada za model Huracán dorazí až příští rok, aby neukradla současnou chvíli na výsluní modelu Revuelto.

Právě proto se je naprosto příhodné představit světu limitovanou edici pro model, který tu s námi ještě několik měsíců aktivně bude. Lamborghini těchto limitek vyrobí symbolicky 60, zatímco každý z modelů (Tecnica, STO a Huracán) bude k dostání ve dvou barevných provedeních. Každý vůz bude mít karbonovou plaketkou “1 of 60”, výročním logem “60th” na dveřích a sedadlech. 

Huracán STO si ponechá 5,2 litrový desetiválec s výkonem 640 koní při 8000 otáčkách za minutu. První karoserie je představena v barvě Blu Aegus s doplněním barvy Blu Astraeus. Barvy lze kombinovat s uhlíkovým vláknem povrchové úpravy Blu Mira. Uvnitř používá automobilka Alcantaru v kombinace černé Nero Cosmus a šedé Grigio Octans s kontrastními švy v modré Blu Amon.

Video se připravuje ...

Druhá verze disponuje kombinací šedé Grigio Telesto a černé Nero Noctis s uhlíkovými vlákny. Interiér je vyveden opět v černé a šedé variantě Alcantary, tentokrát s kontrastními švy červené Rosso Alala. Obě verze STO mají dvacetipalcové disky Hek v černě matném provedení. 

Huracán s otevřenou střechou má v první variantě modrou karoserii Blu Le Mans s kontrastními detaily v bílé. Totožná barevná kombinace se přenáší do interiéru s přítomností černé Alcantary. V opačném případě se můžete rozhodnout pro zelenou Verde Viper s kontrastní bílou. V interiéru se toho příliš nemění, pouze modrou nahrazuje červená. Oba modely Evo Spyder se mohou pochlubit dvacetipalcovými černě lesklými koly Damiso.

Univerzální Tecnica je v obou verzích inspirována motorsportem a obsahuje barvy italské trikolory. První možností je šedá karoserie Grigio Telesto s černými a červenými detaily. Tato kombinace putuje i do interiéru. 

Druhá varianta je zcela opačná - dominuje zde bílá Bianco Asopo se zelenými pruhy Verde Viper, které si nachází cestu do vnitřku vozu a to znovu v kombinaci s černou Alcantarou. Stejně jako u Evo Spyder se u modelu Tecnica nabízí dvacetipalcová černá lesklá kola Damiso.

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme