Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Triumph představuje zcela nový silniční supersport Daytona Moto2 765 Limited Edition

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Triumph je sice dvorním dodavatelem motorů pro závodní speciály Moto2, ale vlastní supersportovní motocykl v nabídce již nějakou dobu postrádal. Nyní přichází náprav, která přímo vychází z techniky pro Moto2.

Triumph Daytona Moto2 765 Limited Edition je celý název novinky, kterou hodlá britská značka vyrobit v počtu 1530 kusů, z nichž je polovina určena pro severoamerický trh a polovina pro zbytek světa.

Základem novinky je rám, který vychází přímo z vývoje pro Moto2, což platí i pro kapalinou chlazený řadový tříválec o objemu 765 kubických centimetrů a komponenty podvozku.

Motor disponuje nejvyšším výkonem 96 kW (130 k) při 12.250 otáčkách za minutu a točivým momentem 80 N.m při 9750 otáčkách za minutu. Tyto hodnoty míří k zadnímu kolu prostřednictvím šestistupňové převodovky s rychlořazením.

Samozřejmostí je dnes pro moderní supersportovní motocykly armáda elektronických pomocníků a nechybí možnost volby jednoho z pěti jízdních režimů, jimiž jsou Rain, Road, Sport Track a Rider Configurable.

Podvozek využívá vpředu vidlice Öhlins NIX30 a vzadu je použit tlumič Öhlins TTX36. Brzdový systém nese značky Brembo. Za zmínku jistě stojí karbonové kapoty a výfukový systém značky Arrow s titanovou koncovkou.

Triumph stanovil základní cenu modelu Daytona Moto2 765 Limited Edition pro britský trh na 15.765 britských liber (zhruba 450.000 Kč).

Zdroj: Triumph Motorcycles

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme