Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Turecko uvede na trh vůz domácí výroby. Prý už za čtyři roky

redakce AUTO.CZ
Diskuze (14)
Turecko uvede na trh vůz domácí výroby. Podle oznámení tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana se tak stane v roce 2021. Prezident zároveň věří, že mu Turci budou dávat přednost před ostatními značkami.

"Budu prvním zákazníkem, pokud za něj budu moci zaplatit," citovala prezidenta agentura Reuters. Jeho vládnoucí Strana spravedlnosti a rozvoje (AK) léta o výrobu národního vozu usilovala. Podle agentury Reuters v ní spatřuje důkaz rostoucí ekonomické síly Turecka.

Na výrobě bude spolupracovat pět firem: skupina Anadolu, turecko-katarský podnik BMC, holding Kiraca, skupina Turkcell a holding Zorlu. Analytici jsou k plánu spíše rezervovaní, nemají důvěru v konkurenceschopnost zdejšího průmyslu a zmiňují relativní nedostatek zkušeností některých členů konsorcia.

V Turecku se v šedesátých letech vyráběl model Anadol, ale v devadesátých letech byla produkce zastavena, připomněla agentura DPA. Zdejší automobilový průmysl vyrábí v současné době především vozy pro americké a evropské automobilové značky.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (14)
12. 12. 2017 21:04
katastrofální kvalita práce
Mě by stačilo, kdyby např u bagru vyráběnýho v Turecku, neupadávaly z rozvaděče za chodu hadice, aby neupadl výfuk, aby neupadl startér, světla, držák motoru, aby nevypadl hlavní čep ramene, držáky hadic, atd atd.... (kolega měl navrtanej šroub nějakýho držáku v řídící jednotce motoru)
Auta ať si dělaj jaký chtěj, třebas Erdocar, či Recepbus.
Já si tam z tý ichtylzemě už nic nepořídím, leda bych se chtěl ze zfušovaný práce pominout.
NIC S TURKAMA SPOLEČNÝHO !!!!
5. 11. 2017 02:48
Re: Vypadá to jako Moskvich
Zmínka tam samozřejmě je. Ale ne ve vztahu k titulnímu snímku. Smajlík >:D tedy moc nechápu.
4. 11. 2017 21:37
Re: Čistě politická záležitost
Nepřeceňuješ spíš turecké konstruktérské a designové know-how? ;-)
4. 11. 2017 21:35
Re: Čistě politická záležitost
A co je na mé zmínce o Tipu tak nemístného v reakci na článek, který se týká automobilového průmyslu Turecka? >:D
4. 11. 2017 21:34
Re: Čistě politická záležitost
Nepřeceňuješ spíš turecké konstruktérské a designové know-how? ;-) Samozřejmě se můžou obrátit na zahraniční firmy, ale tím by popřeli sami sebe...