Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

TÜV AutoReport 2004 – přehled všech žebříčků

Ondřej Láník
Diskuze (6)
V minulých dnech jsme zveřejnili 5 hlavních žebřícků poruchovosti automobilů v Německu. Pro lepší orientaci dnes uvádíme všechny odkazy na zveřejněné tabulky.

V minulých dnech jsme zveřejnili 5 hlavních žebřícků poruchovosti automobilů v Německu. Pro lepší orientaci dnes uvádíme všechny odkazy na zveřejněné tabulky. Pokud vás ojetá auta zajímají více doporučujeme tuto stránku uložit mezi oblíbené, protože se informace mohou později hodit.

Německé technické kontroly prováděné organizací TÜV v jednotlivých spolkových zemích jsou každoročně cenným zdrojem informací o kvalitě vozového parku, který se pohybuje na německých silnicích. Letošní žebříček čerpá z údajů sebraných v období 12 měsíců začínajícím v polovině roku 2002 a končícím létem 2003. Statistika obsahuje jen ty modely, u nichž bylo provedeno dostatečné množství kontrol a mohou tak být srovnávány s ostatními (jde o statistickou významnost a srovnatelnost dat).

Celkem bylo provedeno 7 537 102 kontrol. Výsledkem každé z nich je protokol, obsahující lehké, vážné a nebezpečné závady. Jejich význam je obdobný jako u české STK. Vozidlo s lehkou závadou (to je ta, která neohrožuje bezpečnost provozu) dostává známku, vozidlo s vážnou závadou dostane známku až po odstranění závady a pokud máte automobil na kterém technici naleznou nebezpečnou závadu, po vlastní ose neodjedete.

Výsledky TÜV AutoReport 2004

TÜV AutoReport 2004 - Automobily staré 1-3 roky

TÜV AutoReport 2004 - Automobily staré 4-5 let

TÜV AutoReport 2004 - Automobily staré 6-7 let

TÜV AutoReport 2004 - Automobily staré 8-9 let

TÜV AutoReport 2004 - Automobily staré 10-11 let

Další informace o ojetých automobilech naleznete v naší pravidelné rubrice Představujeme ojeté vozy v magazínu Auto.cz.

Ondřej Láník
Diskuze (6)