Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

TV Svět motorů (8): Elektrická Dacia proti Škodě 105 a mnohem víc!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)

Svět motorů přináší neuvěřitelné srovnání elektrické Dacie s klasickou Škodou 105, záhady servisu korejského SsangYongu, tajemství řízení 100tunového dumperu CAT a průvodce světem palubních kamer.

Dnes, 20:30 na Nova Action. A na Voyo

Připoutejte se, stejně jako každou středu je tu nový díl televizního Světa motorů. A jako vždy překypuje zajímavostmi, testy i novinkami. Pokud byste večerní premiéru nestihli, repríza poběží v pátek v čase 1:30 a 7:40. Všechny díly najdete také na Voyo.

SsangYong Korando

Korando je 22. nejprodávanější auto v České republice, přitom prvních 9 pozic patří Škodě. A není se čemu divit, oproti srovnatelně vybavenému Karoqu ušetříte u korejského SsangYongu přes 150 tisíc korun. 

Spousta lidí se však u SsangYongu děsí co nastane, když skončí záruka a budou chtít auto opravit u běžného mechanika. Martin Vaculík vám dá odpověď. Dozvíte se i to, od jakých značek pochází jednotlivé komponenty.

Elektro Dacia vs. Škoda 105 vs. elektrokoloběžka vs. cyklista

Neděláme si srandu. Dacia Spring Cargo electric 45 má jen 45 koní, stejně jako Škoda 105. Kupodivu se příliš neliší ani hmotností. Elektrická Dacia je totiž tím nejlehčím elektromobilem na trhu. A těch "nej" má na svém kontě mnohem více.

Šílené a přesto velmi vypovídající srovnání na letišti doplní ještě elektrokoloběžka, cyklista a 360 kilo našich časopisů. Tenhle test je ultimátní.

100tunový dumper CAT

Dumpery jsou ty obrovské důlní sklápěče, typicky žluté barvy. Kdokoli je vidí poprvé, musí zůstat v úžasu. Jistě vás napadlo, že řídit takovou věc musí být pořádně speciální. Díky Tomášovi Hadačovi a zkušenému řidiči i mechanikovi dumperu zjistíte, jak přesně se ovládá a servisuje.

Palubní kamery

V dnešním díle se zaměříme na trend palubních kamer.palubních kamer. Na výhody, obtíže, funkce i legislativní otázky, které přinášejí. Silničář Petr Slováček představí několik tipů a triků, jak vybrat tu pravou kameru pro vaše auto.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Avatar - rohYpnol
6. 4. 2023 16:39
Re: Spring proti Š105
No, mě tohle srovnání napadlo už když se ten krám Spring objevil... :-[]
Dokonce jsem to myslím i psal v diskusi.

Viz např.
Barrichello
28. 12. 2021
elektrická škoda 105

:D :-!

Ale dobrý, možná čtou diskuse :yes:
6. 4. 2023 10:08
Spring proti Š105
Kokos, to je lákadlo jak hrom. Normálne sa neviem dočkať... :'-(