Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

TV Svět motorů (7): Luxusní BMW i7, levný Kodiaq, nový Austral i pětikolové auto

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)

Ve středu ve 20:30 na Nova Action se těšte na nový díl TV Světa motorů plný vzrušujících zážitků a užitečných rad! Otestujeme luxusní BMW i7 xDrive60, prozkoumáme Renault Austral i Škodu Kodiaq za půl milionu, odhalíme unikátní pětikolová auta na letišti a naučíme se správně měnit kola.

Středa, ve 20:30 na Nova Action. A na Voyo

Nový díl TV Světa motorů vychází každou středu. Pokaždé ve 20:30 na Nova Action. Reprízy potom běží v pátky, v časech 1:30 a 7:40, opět na Nova Action. Všechny díly najdete také na Voyo

BMW i7 xDrive60

Honza Mička otestoval to největší, nejdražší a nejluxusnější BMW. Tradičně jde o řadu 7, ale ta dnešní je všechno, jen ne tradiční – kontroverzní vzhled, čistě elektrický pohon nebo kino na zadních sedačkách. Jak fungují všechny prvky výbavy u auta, u kterého jen příplatkový dvoubarevný lak stojí 326.000 Kč?

Renault Austral

Podíváme na nástupce nepříliš oblíbeného Renaultu Kadjar. Nový Austral je podle Renaultu tak dobrý, že to vlastně ani není nástupce. Stojí na zcela nové platformě a nabízí třeba LED Matrix světlomety nebo natáčení kol zadní nápravy. Jak to celé funguje? Vyzkoušíme i slalom a změříme brzdnou dráhu.

Škoda Kodiaq za půl milionu?

Za 500 tisíc dnes u Škodovky pořídíte maximálně vybavenou Fabii, nebo jednoho ze základních Kamiqů. V roce 2023 se už ale za podobnou cenu poprvé objevují také Kodiaqy. Martin Vaculík jednoho takového našel, projel a prozkoumal na zvedáku. Vyplatí se spíše více ojetý kousek z Česka, nebo sáhnout po méně vybaveném ale zachovalejším Kodiaqu z Německa?

Pětikolová auta na letišti

U speciálních vozů na letišti je páté kolo to nejdůležitější. Měří totiž koeficienty tření na dráze, od kterých letadla odvozují brzdící účinky. Jak přesně se s takovým autem pracuje vám předvede Tomáš Hadač a zkušený šofér.

Martin Vaculík a výměna kola

Vyměnit kolo vás jistě učili v autoškole, ale v podání Martina Vaculíka to je jiná liga. Martin předvede správné i špatné postupy a poradí, jaké vybavení koupit, abyste kola vyměnili efektivně. Díky tomu už nebudete dvakrát ročně potřebovat do pneuservisu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)