Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tyto tatrovky pomáhají hasit požár v Českém Švýcarsku. Na místě mají i vlastní servis

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Většina záchranných složek profesionálních i dobrovolných hasičů nasazených na požár v Českém Švýcarsku využívá vozy Tatra. Kopřivnická společnost tak vyslala do zasažené lokality podpůrný technický tým.

Obrovský požár v oblasti Českého Švýcarska vypukl v neděli 24. července a vyjma lesů zasáhl bohužel i velkou část obydlených oblastí. Radost nám dělají alespoň zprávy z posledních hodin, podle kterých se hasičům povedlo dostat požár pod kontrolu a nyní se kromě jiného věnují likvidaci skrytých ohnisek.

Není žádným překvapením, že nastoupené hasičské záchranné složky profesionálních i dobrovolných hasičů využívají techniku firmy Tatra. Na místě je nasazena například speciální velkoobjemová cisterna na podvozku Tatra Force 10x10 příznačně zvaná Rybník. Za zmínku jistě stojí i automobilová stříkačka, jíž Tatra Trucks vyrobila ve spolupráci s Tatra Defence Vehicle a THT Polička. Vůz vznikl podle požadavků HZS ČR právě pro zásahy v extrémně nebezpečných a rizikových oblastech. Mezi nasazenou technikou je i další pancéřované zásahové vozidlo CZS 15 Triton na podvozku Tatra, které pro hasičský sbor vyrobili ve šternberské firmě Excalibur Army.

Video se připravuje ...

Za zmínku určitě stojí i technika zasahující ze vzduchu. Řadu dní pomáhal se zkrocením nebezpečného požáru v Českém Švýcarsku i vrtulník Mi-8, který poskytl holding Czechoslovak Group, většinový akcionář společnosti Tatra Trucks, pro hašení na méně dostupných místech. Techniku zasahující v Českém Švýcarsku si společně s dalšími hasičskými speciály Tatra můžete prohlédnout v přiložené fotogalerii.

Tatrovácká technika dostává poslední dny v bezprostředním okolí požáru pořádně zabrat a se zásahy je spojeno i zvýšené riziko poškození vozů. Proto se společnost Tatra Trucks rozhodla hasičům poskytnout podporu. S hasiči konzultovala jejich požadavky a v pondělí ráno vyslala do Hřenska servisní vozidlo s techniky a mechaniky. Kromě toho je na místě další vozidlo, které zajišťuje dovoz potřebných náhradních dílů. Servisní jednotka bude hasičům k dispozici týden, případně až do odvolání pohotovosti v krizové oblasti.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme