Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Upravený Ford GT má skoro tři tisíce koní a má být nejrychlejší na světě!

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Neděláme si srandu. Tento modifikovaný Ford GT je neskutečně rychlý!

Automobilový nadšenec Johnny Bohmer se již dlouhé roky pokouší o vytvoření nejrychlejšího auta na světě, a to s pomocí Fordu GT z roku 2006 s přezdívkou “Badd GT”. Během více než patnácti let se mu podařilo stanovit několik rekordů. 

Nejprve se jeho GT stalo prvním legálním vozem, který překročil hranici 250 mph/h za jednu míli, konkrétně 252.97 mp/h (407 km/h). O rok později byl tento počin stanoven jako první oficiální rekord v závodu na míli do Guinessovy knihy rekordů. 

Před pěti lety přišel pokus o překonání hranice 300 mp/h a cíl nebyl daleko. Nakonec se tachometr zastavil na 292.2 mp/h (470 km/h). Ke konci letošního roku se Johnny Bohmer a jeho tým z Gas Monkey Garage rozhodli pro pokus překonání bájné hranice 500 km/h. 

Pokus o rekord se odehrál na přistávací dráze Space Florida v Kennedyho vesmírném středisku. S Bohmerem za volantem dosáhl roky k dokonalosti upravovaný “Badd GT” maximální rychlosti 500.1 km/h. Meta pokořena!

“Schopnosti tohoto vozu nás uchvátily. Johnny a já jsme odhodláni ukázat světu takovou rychlost, jakou toto auto dokáže dosáhnout, a cítíme, že můžeme vytvořit rekordy, které vytrvají roky,” prohlásil Richard Rowlings z Gas Monkey Garage, který je štědrým sponzorem celého projektu “Badd GT”. 

“Badd GT” je registrovaným vozem a na jižní Floridě není problém ho potkat na běžné silnici. Bohmer má totiž toto auto ke každodennímu využití. Z výbavy má téměř vše, co si můžete u moderního auta přát. Jezdí dokonce na palivo E85. 

Bohmer si myslí, že limity tohoto vozu lze posunout ještě dál. “Věříme, že Badd GT dokáže mnohem více. V současné specifikaci máme dalších pět set, sedm set koňských sil, se kterými můžeme pracovat, abychom ještě zvýšili maximální rychlost.”

Video se připravuje ...

Celkových více než 2700 koní je výsledkem šestnácti let tvrdé a neúnavné práce týmu okolo Johnnyho Bohmera. Kde se může maximálka zastavit? U Badd GT si pravděpodobně nikdy nebudeme odpovědí zcela jisti. 

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Doporučujeme

19. 12. 2022 16:18
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste: http://www.fordauto.sk/