Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výroba Fordu GT se chýlí ke konci, LM Edition připomíná závodní úspěchy

Filip Melich
Diskuze (3)

Pomalu ale jistě se blíží konec výroby supersportovního Fordu GT. Poslední speciální edice připomíná závodní úspěchy modelu a vznikne v omezeném počtu.

Výroba Fordu GT se chýlí ke konci a automobilka představuje poslední speciální edici. Ford GT LM Edition odkazuje na vítězství v Le Mans 2016, kde závodní verze modelu opanovala svoji třídu. Připraveno je specifické barevné provedení exteriéru a interiéru, stejně jako nové detaily.

Karoserie závodního speciálu byla v roce 2016 provedena v kombinaci modré, červené a bílé barvy. Speciální LM Edition sériového vozu je lakována stříbrnou Liquid Silver, která je doplněna buďto modrými nebo červenými detaily, čímž odkazuje na vítězný vůz. Volba mezi modrou a červenou je na zákazníkovi.

Části exteriéru lakované zvolenou barvou budou mít viditelnou strukturu karbonových vláken. Jde o přední splitter, boční prahy, zadní difuzor, detaily ve vnějších zpětných zrcátcích a lamely krytu motorového prostoru. Ford GT LM Edition je vybaven 20palcovými karbonovými koly s titanovými šrouby, za nimiž se ukrývají brzdy s černě lakovanými třmeny. Pro speciální edici byly vyvinuty nové koncovky výfuku, vyráběné metodou 3D tisku z titanu.

Barva zvolená pro detaily exteriéru se promítne také do interiéru. Kromě detailů jde především o barvu potahu sedadla řidiče – to bude potaženo modrou nebo červenou Alcantarou, zatímco sedadlo spolujezdce bude vždy potaženou černou Alcantarou. Bude ale doplněno stehováním v barvě potahu sedadla řidiče.

Zajímavá je také plaketa na palubní desce, zobrazující mimo jiné siluetu závodního vozu a název speciální edice. Čím, že je zajímavá? Vyrobena je totiž z klikové hřídele závodního Fordu GT, který v Le Mans 2016 skončil na třetím místě. Kliková hřídel byla rozmělněna na prášek, z něhož se pak metodou 3D tisku vyrábí plaketa pro LM Edition.

Ford vyrobí pouze 20 kusů modelu GT v této speciální LM Edition. Dodávky zákazníkům začnou v průběhu podzimu a výroba modelu GT jako takového skončí s koncem letošního roku. Celkem bude vyrobeno dříve přislíbených 1.350 exemplářů.

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - HitmanPB
6. 10. 2022 20:36
Zvukovo tak prašivé video
som teda ešte nepočul.
Extraliga amaterizmu...
6. 10. 2022 20:33
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste: http://www.fordauto.sk/