Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

USA prý zvažují zpřísnění ekologických předpisů pro dovážená auta

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
Administrativa amerického prezidenta Donalda Trumpa uvažuje o zpřísnění ekologických předpisů pro dovážené automobily s cílem ochránit domácí výrobu.

Informoval o tom list The Wall Street Journal s odvoláním na nejmenované představitele Trumpovy administrativy a automobilového sektoru.

Trump podle listu požádal Agenturu pro ochranu životního prostředí (EPA) a další vládní úřady o vytvoření plánů, jak využít současných zákonů k tomu, aby mohla být auta vyráběna v zahraničí při přechodu hranic do USA vystavena přísnému testování emisních norem.

Nová pravidla by si u zahraničních automobilů mohla vyžádat nákladnější technologie, což by zvýšilo jejich ceny ve srovnání s vozidly vyráběnými v USA, upozorňuje The Wall Street Journal.

Podle listu za nynějšími úvahami Trumpovy administrativy zčásti stojí emisní skandál německého automobilového koncernu Volkswagen. Ten v září 2015 v reakci na obvinění amerických úřadů přiznal, že do zhruba 11 milionů naftových aut po celém světě nainstaloval software umožňující manipulovat s testy emisí oxidů dusíku. EPA nyní údajně zkoumá, zda by tento skandál mohla využít k právnímu odůvodnění přísnějších ekologických předpisů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
Avatar - JDM
10. 4. 2018 04:35
Re: Sakra
Vopatrne ani nemrknes a jsi komous,fasista,vlastizradce a se zemanem chodis na pivo ...
Avatar - Beefcake
8. 4. 2018 22:37
Emisie ?
Toto vobec nie je o nejakych emisiach, obzvlast, ked Trump je "proemisny" a su mu uplne fuk.. Je to jedoducho forma cla a "pomoc" domacej ekonomike.
Ak bude ta domaca produkcia splnat rovnake emisne parametre ako ta dovazana - ok, ale tomu snad nikto neveri. RAM 1500, ale s 1.5l benzinom...
Avatar - praděda7
8. 4. 2018 12:56
Re: Nerozumím
Přesně! Je to jasná desinformace amerických levicových fašistů.... >:-[]
Avatar - praděda7
8. 4. 2018 12:55
Re: Sakra
To jo, to by bývalo. S takovou dršťkou by Hitlary by zmákla i tři chlapy zároveň..... ;-)
Avatar - praděda7
8. 4. 2018 12:53
Re: Sakra
Nevěřte z tohoto článku ani slovo! Pozornější čtenář v tom okamžitě pozná Deep State rides again!