Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Už i BMW M3 Touring lze vyšperkovat díly M Performance. Podívejte se na výsledek

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Je to již téměř měsíc, co se světu představilo dlouho očekávané BMW M3 Touring. Nyní dostává díly z řady M Performance.

BMW nenechává u svého prvního ostrého kombíku řady M3 nic náhodě a představuje pro něj díly BMW M Performance Parts. Tyto specifické prvky výbavy jsou připraveny pro zákazníky, kteří si chtějí své nové BMW M3 ještě více individualizovat.

Menší náhled toho, jak budou prvky M Performance na novém BMW M3 Touring vypadat, jsme mohli vidět na novém safety caru pro motocyklové závody MotoGP, kterým je BMW M3 Touring MotoGP Safety Car. Z čeho si tedy může zákazník vybrat?

M3 Touring s M Performance Parts dostává ještě více karbonu. Komponenty jsou vyrobeny z CFRP (plast vyztužený uhlíkovými vlákny) s lesklou povrchovou úpravou. Při tvorbě karbonového předního splitteru a karbonové přední vložky si designéři vzali inspiraci z působení bavorské automobilky v německém šampionátu cestovních vozů DTM. Karbon se objevuje také na zpětných zrcátkách, nasávacím otvoru, zadním difuzoru, zadních wingletech a střešním spoileru.

Video se připravuje ...

Karbon si ve velkém našel místo i v interiéru. Kombinace uhlíkových vláken a Alcantary umocňuje sportovní vzhled rychlého kombíku. Obložení interiéru z matného karbonu je doplněno kolenními opěrkami v Alcantaře. Zadní kryt předních sedadel M Performance vám dodá pocit, že sedíte v závodním vozu. Opěrka hlavy je lemována karbonem, zbytek zadní části předních sedadel je v Alcantaře. S Alcantarou se setkáme ještě u středové loketní opěrky s nápisem M Performance.

M Performance Parts samozřejmě nejsou pouze o karbonu. Další vychytávkou je speciální titanový výfukový systém s čtveřicí koncovek výfuku. Tlumič výfuku je vyrobený z titanu a je přibližně o třetinu lehčí než sériové provedení.

Lepší jízdní dynamice zajisté pomáhá M Performance výškově nastavitelný podvozek. Při snížení těžiště vozu je zajištěno menší naklánění karoserie v příčném směru a umožněno rychlejší projetí zatáček. Celkovou agilitu a sportovnější nastavení podtrhují lepší brzdové destičky na předních i zadních kolech.

V nabídce M Performance jsou k dispozici dva designy hliníkových kol. V první řadě se jedná o kola Y-Spoke v matné černé barvě o velikosti devatenáct palců vpředu a dvacet palců vzadu. Ty doplňují kola Cross-spoke ve dvou barevných provedeních (černá a zlato-bronzová), která jsou vpředu i vzadu o palec větší (20 a 21 palců) než kola Y-Spoke.

Díly z řady M Performance Parts budou pro zákazníky k dispozici od listopadu 2022, kdy bude na trh zároveň uveden samotný model BMW M3 Touring. 

Video se připravuje ...

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - KANKUNEN
22. 7. 2022 06:59
M3 a nikoho nezajímá
ty 4 klarinety vzadu mi připomněly, že Audi to umí líp.