Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Už jste někdy viděli 400koňového Malucha? Tohoto pohání biturbo V6 z Audi. A je na prodej

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Fiat 126p, známý jako Maluch, patří mezi nejznámější auta vyráběná v Polsku. Drobek s motorem vzadu měl jistě řadu pozitivních vlastností, rozhodně však mezi nimi nebyla rychlost.

I to se ovšem dá změnit. A dokonce i vyloženě absurdním způsobem, jak dokazuje Maluch, který jsme našli na prodej v Norsku. Tenhle exemplář totiž nabízí výkon okolo 400 koní.

Asi tušíte, že se sériovým vozem nemá norský ďáblík mnoho společného. Máte pravdu, je to spíš kříženec vzniklý z dílů mnoha značek.

Jako základ sice posloužil Fiat 126p z roku 1998 (Maluch se v Polsku vyráběl až do roku 2000), ovšem přední náprava pochází z BMW E36, zadní z Audi Q7. Také brzdy mají původ u Audi a BMW. Přední jsou z M3, zadní z Q7.

O pohon se stará 2,7litrový šestiválec Audi, doplněný ovšem o dvě turbodmychadla. V6 roztáčí přes převodovku z Audi A4 1.8T zadní kola. Prodejce tvrdí, že upravený Maluch váží jen 600 kilogramů. S těmi 400koňový motor rozhodně nebude mít mnoho práce.

Práci však bude mít nový majitel, na autě je totiž ještě potřeba několik věcí dodělat, třeba lakování nebo elektroinstalaci. Motor prý každopádně funguje, jak má.

Ruku v ruce s bláznivou technikou jde také vnější vzhled, který zaujme hlavně širokými blatníky a pozoruhodnou přídí. Ve "vykuchaném" interiéru pak najdeme sportovní volant a skořepiny Sparco.

Zajímavá je také cena. Maluch je totiž k mání za 30 tisíc norských korun, což je v přepočtu asi 73 tisíc českých korun.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

17. 8. 2021 09:18
wv gate
Zadarmo drahý..
Avatar - caliban
17. 8. 2021 07:31
....
Já do toho du! Nakopu tím řiť všem ochcávkám RS a vo vo vovotomto je.

A až mě to přestane bavit, tak ten hnus zapálím a shodím ze skály.
Avatar - chinagofastandkilleu
16. 8. 2021 22:21
AHOJ nikdo nic o TUZINGU ???
ok je to sleeper :D a toho kitu !!! ´´night indastrýs (za) dva tisíce´´ :-!