Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Už jste někdy viděli vytuněné Yugo? Tohle jezdí v Česku. A je na prodej

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Kdy naposledy jste na silnici potkali Zastavu nebo Yugo?

Skoro bychom se vsadili, že většina z vás bude v paměti pátrat hodně dlouho. A co když se zeptáme na vytuněný vůz dnes už neexistující jugoslávské automobilky? Nedivili bychom se, kdybyste takové auto neviděli nikdy v životě.

Přesto minimálně jedno nápadně upravené Yugo žije v České republice. A momentálně je na prodej.

Jde o Yugo Koral 65 (známé také Zastava Koral), poprvé registrované v roce 1997. Podle současného majitele, Michala Erbena z firmy Renovace erbos Praha, jde navíc o exportní verzi určenou pro trh ve Spojených státech amerických. Yuga se totiž do USA krátce dovážela.

Číslo 65 za jménem pak prozrazuje, že se pod kapotou ukrývá zážehová třináctistovka, která v sériovém stavu dávala 65 koní.

Erben vytuněný Koral koupil v roce 2019, dokonce o tom natočil krátké video. V komentářích pod ním prozradil, že původně jel pro blatníky na Škodu 1000 MB, ale u prodávajícího si v garáži všiml zastrčeného oranžového Yuga. A prý ho tam nemohl nechat, přestože není příznivcem tuningu.

Nyní, po dvou letech, je tedy tohle "praštěné" auto na prodej. Kromě zmíněného oranžového laku, který doplňuje černá kapota a nápadný bodykit, malý hatchback zaujme také koženým interiérem vyvedeným v barevné kombinaci oranžová/krémová. Nechybí ani výkonné audio. Prodejce pak upozorňuje na místy popraskaný lak a hučící ložiska.

A cena? Upravené Yugo je k mání za 50 tisíc korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme