Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Už jste viděli Scirocco kabriolet? Jedno je právě na prodej, ale je to trochu bouda

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Jestli se jen trochu zajímáte o vozy značky Volkswagen, pak jistě víte, že všechny tři generace modelu Scirocco představovaly klasická třídveřová kupé.

Jenže v Německu jsme našli na prodej auto, které na první pohled vypadá jako Scirocco zatím poslední generace, ovšem s pevnou skládací střechou. A to samozřejmě nesedí.

Jenže také nejde o nějakou velkou záhadu či senzaci. Prozrazuje to vlastně okamžitě už popis v inzerátu. A také pohled na zadní partie. Tohle je ve skutečnosti Volkswagen Eos, kabriolet vyráběný v letech 2006 až 2015, který pouze dostal ze Scirocca příď. Což je zřejmě úprava, která není až tak neobvyklá.

Rychlý průzkum na internetu ukázal, že takových Eosů jezdí víc. Zajímavý je třeba exemplář, který se už v roce 2015 objevil na tradičním srazu fanoušků vozů koncernu u jezera Wörthersee. V galerii je to ten šedý.

Ale zpět k vozu, který je k mání. Prodejce tvrdí, že "konverze" z Eosu na Scirocco u specializované firmy stojí zhruba 10 tisíc eur, což je asi 265 tisíc korun. Těžko říct. Majitel každopádně auto nabízí za 8.990 eur, tedy za v přepočtu zhruba 238 tisíc korun.

Eos z roku 2006 je černý, aktuálně však jeho karoserie obléká modrou fólii. Naprosto zřetelný je snížený podvozek a originální nejsou ani kola, která obouvají pneumatiky s velice nízkým profilem.

Fejkové Scirocco má být až na několik kosmetických vad v dobrém stavu, i když má najeto "už" 210 tisíc kilometrů. To je na kabrio opravdu docela dost. Prodejce také tvrdí, že správně funguje i mechanismus střechy.

O pohon se stará atmosféricky plněný zážehový dvoulitr FSI o výkonu 110 kW, spojený s šestistupňovou manuální převodovkou.

Tak co říkáte? Dává vám takováto úprava smysl?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme