Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V listopadu půjde do kin film o legendárním soupeření Fordu a Ferrari v 60. letech

Martin Tolar
Diskuze (0)

Vlastně je s podivem, že takový příběh nebyl zfilmován mnohem dřív. Ale nemusíte zoufat, v listopadu bude tahle chyba napravena.

Určitě to všichni znáte, ale jen pro jistotu. Šedesátá léta v Le Mans, to byla hlavně snaha Fordu porazit italské Ferrari a vyhrát, aby se Henry Ford pomstil Enzovi Ferrarimu za to, že vycouval z již dohodnutého obchodu.

Ford vyvinul úžasné závodní auto GT40, i když zpočátku to moc slavně nevypadalo a několik ročníků bylo hořkou pilulkou. Až v roce 1966 mu jeho záměr vyšel. 

Film v produkci studia Walt Disney půjde do kin 15. listopadu. Dřívější zprávy, že Tom Cruise bude hrát Carrolla Shelbyho, se nepotvrdily, zato víme, že Christian Bale bude hrát Kena Milese, testovacího jezdce od Shelbyho. Carrolla Shelbyho si prý zahraje Matt Damon. Právě Miles se hodně podílel na vývoji úspěšného Fordu GT40 MkII.

Hlavní část děje se bude týkat ročníku 1966, kdy se Fordu konečně povedlo pomstít se italské značce. Ford navíc tehdy v Le Mans obsadil první tři místa a Ferrari se od té doby už moc radovat nemohlo. Alespoň tedy v Le Mans, ovšem třeba čtyřiadvacetihodinovku v Daytoně následující rok zase ovládla italská automobilka. To už je ale nejspíš příběh, který se do filmu nedostane. 

Martin Tolar
Diskuze (0)

Doporučujeme