Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Srbsku vám za dva miliony prodají obrněnou Škodu Superb. Je dokonale nenápadná

Vitek
Diskuze (3)
Když se bojíte o život, je dobré být nenápadný. Ale přitom aktivně udělat něco pro svou bezpečnost. Obrněná Škoda Superb splňuje oba tyto body.

Český automobil se pro dodatečné opancéřování přímo nabízí. Na silnici nijak zásadně nevyčnívá, přitom je ale dostatečně reprezentativní, prostorný i luxusní, takže skvěle poslouží k převozu důležitých osob.

Srbská firma Inter Auto, která sídlí v Bělehradu, si to uvědomila a zájemcům proto nabízí kromě jiných vozů právě i obrněný Superb. Existují dva způsoby, jak ho získat.

Prvním je možnost zaparkovat v dílnách společnosti už koupený exemplář a nechat mechaniky nainstalovat veškerou možnou ochranu. V tomto případě obrnění stojí 40 tisíc eur, tedy asi milion korun.

Druhou cestou je objednávka nového vozu. Inter Auto se následně postará o koupi auta i dodatečné obrnění. Konečná cena potom samozřejmě bude záviset na specifikaci vozu, ale třeba Superb s maximální výbavou s dvoulitrovým benzinovým motorem o výkonu 206 kW vyjde na 76.800 eur, tedy asi dva miliony korun.

Samotné obrnění vozu přitom zabere asi tři měsíce.

Firma slibuje, že „opancéřovaná“ škodovka splňuje normu odolnosti BR5 (podle definice EN 1063), takže odolá střelbě z pušek ráže 5.56 NATO, a to celoplášťovým střelám i střelám s měkkým jádrem.

Jak přesně obrnění Superbu probíhá, o tom srbská firma mlčí, ale na fotografiích výsledného auta můžeme rozpoznat neprůstřelná skla, instalaci neprůstřelného okna za zadními sedadly nebo zesílené plechy a ochranu z kevlaru.

Autor: Stanislav Švarc

Vitek
Diskuze (3)
4. 10. 2018 11:46
Re: Opravdu?
Spojení něčeho zajímavého, článku a škodovky se dočkáte horko, těžko. Bohužel u škodovky je to pořád na jedno brdo už pár let a pochybuji, že se něco v nejbližší době změní!
3. 10. 2018 19:04
Opravdu?
Opravdu? Další článek o absolutně nesmyslném výrobku od škodovky? Obrněný superb za 2 míče.., to je ale paráda ne? Bože, kdy se dočtu o něčem zajimavém, co škodovka vymyslela? Asi nikdo co?
Avatar - rokyta.p
1. 10. 2018 17:39
SVOS
SVOS Přelouč taky umí :-!