Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vaculík v šoku: Martin Pajer upřímně o podvodech a praktikách bazarů

redakce AUTO.CZ pdc
Diskuze (28)

Martinové Pajer a Vaculík se znají léta. Ten první založil společnost Cebia specializovanou na prověřování ojetých vozů. Ten druhý léta o ojetých autech píše.

Bylo by proto divné, kdyby na sebe zatím nikdy nenarazili. Překvapivě však nejupřímněji si popovídali až před naší kamerou. Jako by je ani nikdo nenatáčel. Martin Vaculík určitě není žádný neználek a o podvodech na trhu ojetin ví hodně. Ale z věcí, které mu Pajer prozradil, byl opakovaně v šoku. Posuďte sami.

redakce AUTO.CZ pdc
Diskuze (28)

Doporučujeme

Avatar - jersey.se
26. 1. 2024 09:48
Volvo
Před časem jsem hledal ojeté Volvo, ale díky Cebii jsem zjistil, že všechny, které jsem našel, byly stočené minimálně o 150 000 km. Rekordmanem bylo jinak docela pěkná S80, která byla stočená minimálně o 400 000. Jako sice to vypovídá hodně o kvalitách auta, ale vědomě podporovat podvod? Nakonec jsem tenkrát koupil dalšího Saaba s doloženým původem a letos pořídil Volvo nové. A vypadá to, že u nových aut zůstanu. Ať si každý lže sám sobě, jak jsou ojetiny výhodné, ale fakt nejsou.
23. 1. 2024 14:55
Přitáčení kilometrů
Mám takovou spíš humornou zkušenost. Teta se strýcem začali v devadesátkách živnostničit a koupili si poprvé v životě nový automobil. Škodu Forman na firmu. Ovšem protože neměli v rámci obchodní činnosti jak najet kilometry, strýc pravidelně před ročním servisem v garáži vrtačkou natáčel kilometry na tachometru. Aby prý to nevypadalo v servisu blbě :-)
17. 1. 2024 14:49
Re: Cebia
Obávám se, že komentujete pro vás neznámou problematiku. Není tomu tak. Existuje množství neveřejných dat, která (pokud někam neuniknou omylem či úmyslně) na internetu nenajdete.
Cebia má k dispozici mj. např. množství dat od pojišťoven, evidujících parciální i tzv. totální škody a to jak z tuzemska, tak ze zahraničí. Co nemá a v čemu stále pokulhává jsou stavy km a servisní historie ze zahraničí. U "dovozek" povětšině je první informací až stav km z provedené dovozové české STK, co bylo před tímto datem může být "mrtvé období".
Nicméně setkávám se s případy, že kupující nepovažoval za potřebné dát pětistovku za Cebia report, byť je v něm např. zaznamenána totální škoda (jeden případ mám zrovna na stole - a je to "prémiovka" koupená za 800 tisíc) a následné řešení situace není vůbec snadné a rychlé...
16. 1. 2024 18:59
Auto esa poškozené vozidlo
Dobrý den.
Mám čerstvou zkušenost z minulého týdne s tímto certifikovaným autobazarem. Zalíbil se mi vůz Sportsvan dvoulitr nafta s necelými 90. tisíci najetými kilometry r. v. asi 2017 nebo 2018? s tím, že vůz se nachází v Praze a já ho potřeboval mít v Brně dovoz z Německa. Do týdne byl vůz v Brně a já jsem byl vyzván, kdy se přijedu podívat? Při prověření jsem byl nemile překvapen, že auto bylo v minulosti bouráno na přední část a opravované ještě v Německu. Přitom žádné upozornění v prvotní nabídce vozidla a tak jsem ve finále auto odmítl koupit mimochodem cena je 365 tisíc. Je takovému autobazaru zapotřebí prodávat vozidla takové jakosti??? a nikoho na případná rizika upozornit??? Já se domnívám, že ne obzvláště, když se honosí certifikací a je to všude prezentováno. A tak jsem velice zklamán a o věrohodnosti autobazaru velice pochybuji. Ztratil jsem důvěru v tomto prodejci a doufám, že si to přečte velké množství lidí, kteří uvažují o případné spolupráci a tímto autobazarem
14. 1. 2024 18:42
Realita
Nedávno jsem se podíval po ověřeném přihlášení na stránky MD, kde se dozvíte :-) historii vlastněných motorek a aut od r. 1990. Asi z dvaceti již nebyla polovina provozována, ale ty zbývající měli dle TK najeto podstatně méně než v době mého prodeje a to i o polovinu tehdejšího nájezdu před 15 a více lety.