Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Van of the Year 2013: Ford Transit Custom

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Ford Transit Custom, který bude nově tvořit střed nabídky lehkých užitkových modelů své značky, získal titul International Van of the Year 2013.

Titul International Van of the Year je udělován od roku 1992. Letos tvořilo odbornou porotu 24 evropských novinářů specializujících se na lehká užitková vozidla. Ford Transit Custom získal celkem 117 bodů ze 133 možných. Na druhé pozici skončila Dacia Dokker a třetí místo obsadil Mercedes-Benz Citan.

Ford Transit Custom je již čtvrtým zástupcem své modelové řady, který získal prestižní titul International Van of the Year. Před ním to byl Transit v roce 2007, Transit Connect v roce 2003 a Transit v roce 2001.

Porota, jejímž předsedou je Pieter Wieman, zvolila Ford Transit Custom především pro skutečnost, že se jedná o globální model, který přináší spojení designu exteriéru a komfortu v kabině srovnatelného s osobními vozy, zatímco si zachovává všechny tradiční vlastnosti užitkového vozu. K vítězství tohoto modelu přispěla i široké možnosti jeho bezpečnostní výbavy.

Ford Transit Custom se jako nástupce současného Transitu představil koncem dubna na veletrhu užitkových vozidel v Birminghamu a navazuje na osobní Tourneo Custom, které se ještě jako koncept představilo na letošním autosalonu v Ženevě.

Automobilka uvádí, že Transit Custom přínáší do třídy vozů s nosností do jedné tuny novou úroveň stylu, jízdních vlastností a funkčnosti. V rámci nabídky své značky představuje Transit Custom novou generaci užitkových vozů své kategorie a je významným krokem na cestě k úplné generační obměně užitkových modelů značky Ford do konce roku 2013.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)