Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Venucia: Nová značka Nissanu a Dongfengu v Číně má vizi prvního modelu

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
Aliance čínského Dongfengu a japonského Nissanu prezentovala v Šanghaji první model nové značky Venucia.

Ta byla oficiálně představena již loni v Kantonu (Guangzhou), v Šanghaji následuje první model. Jedná se zatím o koncept poměrně odvážně a agresivně tvarovaného čtyřdveřového sedanu. Například čelní okno je hodně skloněné jako u amerických limuzín cab-forward z první poloviny devadesátých let, jejich styl ale novinka nevyznává.

Studie nedostala žádné jméno, to ale na sebe určitě nenechá dlouho čekat. Představitelé aliance zatím tají i veškeré další informace. Není známo, na jakém podvozku, či celé platformě je vůz postaven, ani co jej pohání. Snad se to brzy dozvíme, první automobil Venucia by se měl začít prodávat od první poloviny příštího roku.

Nissan a Dongfeng také usilují o vybudování distribuční sítě stovky prodejců v 31 čínských provinciích. Měla by být hotova ještě letos, což potvrdil i vedoucí prodeje Yang Song. Kapacita obchodních zastoupení Nissanu v Číně totiž zdaleka nestačí.

V roce 2010 prodala japonská automobilka ve spolupráci s Dongfengem na největším automobilovém trhu světa 1,02 milionu nových vozů. To bylo mimochodem více než v USA.

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
Avatar - pelikoš
22. 4. 2011 16:26
no toto
to vůbec není špatný a už vůbec to nevypadá jako čínský auto ;-)