Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Alfa Romeo Giulia QV poprvé zachycena při jízdě na ulici

Ondřej Chamilla
Diskuze (33)
Fanoušci italských automobilů vzhlížejí k nové Alfě Romeo Giulia jako k zachránci značky, zatím ale vůz nebyl viděn bez maskování na běžných silnicích, až nyní při natáčení reklamního spotu.

Alfa Romeo zatím odhalila pouze vrcholnou verzi modelu Giulia, která nese označení Quadrifoglio Verde, zkráceně QV. Tento automobil má dvakrát přeplňovaný šestiválec vyvinutý ve Ferrari, který dává výkon přes 500 koní a slibuje, že vůz s pohonem zadních či všech čtyř kol bude mít dynamiku v přímce na úrovni těch nejlepších ze sportovních sedanů střední třídy. Ostatně poměr výkonu a hmotnosti má činit méně než 3 kilogramy na jednoho koně.

Hojně diskutovaný stroj má vzkřísit legendární italskou značku, proto se jej fanoušci již nemohou dočkat. Nyní máme poprvé možnost vidět vůz při pohybu po běžných silnicích a my se ptáme, jak se vám automobil líbí?

Jedná se o natáčení reklamního videa a kromě bílého kusu byl na místě údajně i červený exemplář. My rovněž napjatě očekáváme běžné varianty vozu, které se mají objevit na zářijovém frankfurtském autosalonu.

Ondřej Chamilla
Diskuze (33)
Avatar - Brandon Walsh
11. 8. 2015 06:49
byl na místě údajně i červený exemplář
samozrejme, že byl, stačí si pozrieť prvú sekundu videa
6. 8. 2015 15:31
Re: Pindy, žgryndy
úplně logicky? Kdyby ti někdo před rokem řekl, že Giulia bude mít verzi s 500 hp, věřil bys tomu?
já určitě ne:) před rokem se nevědělo, jestli nějaká Guilia bude.
6. 8. 2015 14:56
Re: jizda po ulici
Ty jsi v Itálii nikdy nejezdil? Jestli by tě dostávalo jen tohle, tak to by jsi byl ještě spokojenej člověk... :-)

Btw, není to ze Španělska?
6. 8. 2015 10:41
Re: Minulý týden
Polske RZ? Co to budou vyrabet v Tychach nebo postavit prototip na IT znacky je uz moc drahe?
6. 8. 2015 10:40
Re: Pindy, žgryndy
Lenže každému musí byť z koncepcie a technológie jasné, že ide skôr o nástupcu pred fiatackych alf teda skôr zadokolkovej 75 a nie 159 a vrcholná verzia bola na úrovni M3, teda skôr M3 bolo na úrovni 75. Takže relatívne takto výkonné sedany alfa robila, teraz to zasadili do rovnakej konkurenciu na čo má FCA technológiu skrz maserati a ferrari skoro ako žiadny iný výrobca, takže ja to vidím úplne logicky a bez problémov.