Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Alfa Romeo ukazuje aktivní aerodynamiku Giulie QV

Ondřej Chamilla
Diskuze (17)
Na dvou oficiálních videích se ukazuje nejsilnější Alfa Romeo Giulia QV v akci. Zároveň je vidět, že spodní hrana předního nárazníku se může vysouvat a ovlivňovat tak aerodynamiku vozu.

Alfa Romeo Giulia je jednou z největších automobilových novinek tohoto roku a před několika dny se konečně představila, a to hned a pouze v nejsilnější variantě Quadrifoglio Verde, tedy zelený čtyřlístek.

Tato varianta má mít pod kapotou přeplňovaný vidlicový šestiválec, který má výkon celých 510 koní (375 kW). Díky této masivní síle je vůz schopný akcelerovat z klidu na sto kilometrů v hodině za 3.9 sekundy. Jak můžete vidět na videu, zvuk vozu bude rozhodně stát za to.

Ještě zajímavější na těchto dvou snímcích je vysouvatelná spodní část předního nárazníku. Giulia QV tak má aktivní aerodynamiku, která umí ovlivnit proudění vzduchu pro co nejlepší chování ve vysokých rychlostech. Podle oficiálních slov dokáže spoiler generovat přítlak pro vyšší výkony a lepší grip.

Ondřej Chamilla
Diskuze (17)
3. 7. 2015 17:33
Re: To auto ještě ani nevyjelo
Nejvíc prokoukla po faceliftu 159 >:-[]
3. 7. 2015 16:10
Re: Hezký
Presne tak, ja chci videt zadokolku s tim jejich 1.8 turbo a vykonem kolem 200 koni. Petisetkonovou QV si koupi par blaznu, na normalni jezdeni to neni.
Avatar - sendador
3. 7. 2015 15:38
Re: To auto ještě ani nevyjelo
Zrovna u Alfy (narozdil od Fiatu) bych facelifty hodnotil vetsinou pozitivne - zejmena 156 i 147 po omlazeni vyrazne prokoukly a doted jsou to krasna auta.
Avatar - Stejsn
3. 7. 2015 14:56
Re: To auto ještě ani nevyjelo
Průšvih je, že italové - narozdíl od francouzů - facelifty neumějí. 90 procent faceliftovaných italských aut vypadá hůř než před tím. U frantíků naopak.
3. 7. 2015 14:47
Re: To auto ještě ani nevyjelo
Po po počátečních velkých rozpacích jsem si už zvykl a začíná se mi libít. :yes:
Zůstává ale ve mně předsvědčení, že bude muset povinně svítit, pak vypadají ta světla velmi dobře. Zhaslá zatím nic extra, nedejbože aby ještě vyšla nějaká social verze s parabolami ;-\