Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: BMW 4 Coupé se představuje řidičům

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (16)
Kupé řady 3 je minulostí a na jeho místo nyní nastupuje zcela nové 4 Coupé, které ovšem sdílí techniku i řadu stylistických prvků s řadou 3 (F30).

Nové BMW 4 Coupé navazuje na koncept představený veřejnosti poprvé na letošním autosalonu v Detroitu. Poprvé v historii mnichovské značky nastupuje řada jejíž označení začíná číslem čtyři.

BMW se tímto krokem snaží odlišit své nové kupé od spřízněného sedanu a kombi řady 3. Tento postup přitom již předvedlo Audi se svými řadami A4 a A5.

Novinka při svém uvedení na trh nabídne trojici motorizací, z nichž jsou dvě zážehové a jedna vznětová. Právě vůz s označením 420d a dvoulitrovým turbodieselem o výkonu 135 kW pod kapotou představil britský magazín What Car? svým čtenářům a ti se rozpovídali o tom, co se jim líbí nebo naopak nelíbí.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (16)
18. 6. 2013 13:29
vs.
Prostě to má být více konkurence A5, kde klienti mají pocit, že mají trochu vyšší třídu než A4. A5 je spíš takové malé GT, BMW 4 (3 coupé-to je jedno) je pořád spíše atlet, takže pouze další marketingový tah, kterých je čím dál víc a čím dál víc opomíná tradice značky. Bohužel tedy i designově vzdálené konceptu z reklamy. Celkově ale pěkné. Ovšem znamená to, že už člověk nikdy neuslyší: "nástupce M3 coupé" :-(
Avatar - HitmanPB
17. 6. 2013 00:06
Re: Nic moc
Keby si nepoznal mediálne známe tváre Billa Gatesa a Stevea Jobbsa alebo aj Marka Elliota Zuckerberga, tak by si pri pohľade na nich mohol povetať, že sú to "pošukovia", ktorí zliezli zo stromov a nikdy nevideli počítač. A pritom (možno) vieš čo znamenajú ;-)

Preto sa nikdy nepozeraj na to, ako niekto vypadá a ako sa oblieka :-)

Mimochodom, som rád, že si fanda Audi, lebo by si fanúšikom BMW robil iba hanbu...
:-!
Avatar - eliot
16. 6. 2013 20:31
Možná
Možná je lepší , že se dost podobá trojce , jejíž vzhled má celkem úspěch ,protože bůhví co by 4 ještě byla za kreaturu,kdyby se jí hned snažili nějak extrémně odlišit nebo přidat ještě agresivnější příď. Poslední dobou nejsou převratnější designy u BMW vždy to nejhezčí. Takže tahle sázka tak trochu na jistotu se může dost vyplatit , však ani Audi A5 se tolik neliší od A4.
Avatar - fOE
16. 6. 2013 20:01
To nej
:yes:
Avatar - fOE
16. 6. 2013 20:00
Re: Nic moc
To byl zase jednou nazor... tu minutu stravenou jeho ctenim a psanim teto odpovedi mi uz nikdo nikdy nevrati. Pouceni? Priste prestanu cist u toho flyboyeda >:D