Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Bugatti nechává nahlédnout do výroby posledního Veyronu

Jan Mička
Diskuze (2)
Bugatti před nedávnem ukončilo jednu důležitou etapu své historie. O výrobě úplně posledního Veyronu natočilo hezké video.

Deset let a 450 vyrobených exemplářů – to je bilance Bugatti Veyron, nejluxusnějšího a nejrychlejšího supersportu na světě. Pro Bugatti, potažmo koncern Volkswagen, to neměl být kasovní trhák, ale ukázka toho, na jak vysoké úrovni je současné inženýrství a kolik dokážete získat za pomoci dnes již běžně dostupných materiálů.

Že bude ten či onen Veyron úplně poslední, jsme se v minulých letech nepřímo dozvídali poměrně často. Teprve na letošním autosalonu v Ženevě se však minulosti modelu uzavřela a odpovídal tomu také skromný stánek francouzského výrobce – poslední exemplář Grand Sport Vitesse La Finale stál čelem k tomu prvnímu. Nic víc, nic míň…

V přiloženém videu Bugatti ukazuje, jak probíhalo sestavení jubilejního exempláře ve francouzském Molsheimu. Na celé akci se podílelo sedmnáct členů týmu, kteří se s automobilem doslova mazlili. Jak jsme uvedli již dříve, byl vůz prodán ještě před ženevskou premiérou zákazníkovi ze Středního východu.

Jan Mička
Diskuze (2)
26. 3. 2015 16:50
Re: Fenomenální
Fakt nádhera. Skoro jak na chirurgickém sále, možná i na něm je větší bordel. :-)
Avatar - Ronault.
25. 3. 2015 19:35
Fenomenální
Pohled výrobu, detaily, čistotu... :yes: :yes: :yes:

Byl jsem se loni podívat v Boleslavi a Oktávky tam montují hodně podobně, jen rychleji >:-[] >:D