Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Bugatti začíná lákat na příchod nástupce Veyronu

David Bureš
Diskuze (2)
Nový model z Molsheimu má být hybridem. Jmenovat by se zřejmě mohl po závodníku Lousi Chironovi.

Výroba Bugatti Veyron byla ukončena teprve nedávno – na jaře se světu představil poslední vyrobený exemplář Veyron Grand Sport Vitesse La Finale – v Molsheimu ale již čile pracují na jeho nástupci. Automobilka už začíná pomocí prvního videa lákat na jeho příchod.

Přiložené video je zatím opravdu pouhým lákadlem, z nového automobilu neukazuje vůbec nic. Slyšet je pouze zvuk jeho motoru.

Na letišti v Los Angeles ale bylo vyfoceno částečně zamaskované Bugatti, které podle všeho je avizovanou novinkou. Z toho vyplývá, že by se vybraným potenciálním zákazníkům mohl nástupce Veyronu ukázat již na probíhajícím automobilovém týdnu v kalifornském Monterey. Další soukromá prezentace nového auta pro klienty Bugatti má proběhnout během září.

O novém Bugatti toho zatím moc nevíme, automobilka informace o nástupci Veyronu zatím zveřejňuje jen velice opatrně. Šéf značky Wolfgang Dürheimer v březnu v Ženevě avizoval, že šestnáctiválcový nástupce Veyronu bude silnější a rychlejší než předchozí model.

Vyššího výkonu bude dosaženo pomocí hybridního pohonného systému, což v květnu potvrdil generální ředitel koncernu VW Group Martin Winterkorn. Spekuluje se však, že hybridní pohon bude nabídnutý pouze za příplatek, v rámci silnějšího provedení.

Použitým spalovacím motorem bude výrazně upravený osmilitrový šestnáctiválec z Veyronu, který má kvůli splnění emisní normy Euro 6 například dostat nový systém přímého vstřikování. Spekuluje se také o použití elektrických turbodmychadel. Magazín Autocar citoval nejmenovaného zaměstnance automobilky, podle něhož existuje pět prototypů nového auta s různými kombinacemi pohonného ústrojí. Výkon nového Bugatti se údajně zastaví kolem hranice 1.500 koní (1.103 kW).

Označení nástupce Veyronu zatím neznáme, nejvíce se však spekuluje o použití jména závodníka Louise Chirona, jednoho z továrních pilotů Bugatti v meziválečné éře. Jistotou je, že si novinka zachová charakter předchůdce – má se jednat o superrychlý automobil, který je zároveň luxusní a pohodlný, díky čemuž je ho možné klidně používat každý den. Design však má být sportovnější.

David Bureš
Diskuze (2)
23. 8. 2015 16:52
ZVUK MOTORU
Slyšet je pouze zvuk jeho motoru.

Myslíte to půlvteřinové frknutí na konci ??? :-)
16. 8. 2015 20:54
Kabáň
Ale nové Bugatti už asi nemaľoval Jožko? Práve mašina tohto rangu by potrebovala um a ruky dizajnérov nejakého renomovaného štúdia.