Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Další problémy Jeepu Grand Cherokee při opakovaném losím testu

Roman Beránek
Diskuze (209)
Zatímco u první jízdy po dvou kolech inženýři Chrysleru nebyli, u druhé už ano.

Švédský magazín Teknikens Värld nedávno zveřejnil video, na kterém se Jeep Grand Cherokee ocitl při známém losím testu na dvou kolech. Automobilka Chrysler se proti tomu tvrdě ohradila s tím, že vozidlo bylo při testu nejspíš přetížené. Magazín tento argument odmítl a předložil protokol od Swedish Transport Agency "Transportstyrelsen" potvrzující, že Jeep byl obsazen posádkou a pytli písku o celkové hmotnosti 602 kg. Tedy přesně tolik, kolik vůz může uvézt podle technické specifikace.

Ve Švédsku se rozhodli test zopakovat a inženýry automobilky k němu pozvat. Ti přijeli a trvali na tom, aby zátěž činila maximálně 470 kg, tedy 132 kg pod limitem. Lidé z Teknikens Värld namítali, že při obsazení řidičem a čtyřmi dospělými osobami potom nezbývá téměř žádná rezerva pro převážená zavazadla. Přesto s provedením takového testu souhlasili.

Na záběrech je vidět, že i přes nižší zátěž je vůz při manévru v rychlosti 69-70 km/h stále velmi neklidný. Jeho vnitřní kola se znovu zvedají do výše. Pro srovnání jsou přidány záběry z testu Volkswagenu Touareg a Volva XC 90, které se s ním vyrovnaly mnohem lépe. U Jeepu Grand Cherokee se navíc objevil další problém – u třech různých vozů došlo během testů sedmkrát k zutí pneumatik z disku levěho předního kola. Ve videu se nejedná o opakovaný záběr, ale šest zdokumentovaných případů. K této okolnosti se Chrysler zatím nevyjádřil.

Video

Magazín Teknikens Värld se odvolává na svou mnohaletou zkušenost s prováděním losího testu. Od roku 1948 jím prošly tisíce aut různých značek. Stejně jako Jeep dopadla před pěti lety Toyota Hilux – viz video níže. V roce 1997 se při něm převrátil na střechu Mercedes-Benz třídy A, na což automobilka zareagovala svolávací akcí, při níž dodatečně zdarma vybavila malá áčka původně příplatkovým systémem ESP v hodnotě 1.500 DM.

Německý automotoklub ADAC podrobuje vozy ještě tvrdšímu testu. Stejný manévr s nimi provádí v rychlosti 90 km/h. Jak ukazují další videa, problém při něm měl Renault Kangoo a Citroen Nemo, který se dokonce převrátil na střechu.

Roman Beránek
Diskuze (209)
30. 7. 2012 22:01
Re: čím dál tím lépe
Abys zareagoval, musel bys trénovat, trénovat a trénovat. Musí se ti ta reakce vrýt do podvědomí. V takových situacích už není čas přemýšlet. Reaguješ, jak jsi naučený, tedy dle svých životních zkušeností.
28. 7. 2012 17:36
EURONCAP
[odkaz]

Tady to bylo bez větších problémů..?!
Avatar - white label
22. 7. 2012 19:19
Re: Koment
Přístě si nejdřív přečti diskusi. Takový Touareg má lepší jízdní vlastnosti (než JGC) jak na cestě, tak v terénu. JGC není žádný offroad, ale běžné SUV se špatně odladěným podvozkem z SUV MB ML.
22. 7. 2012 18:23
Koment
A co jako čekaj. Vždyť je to auto určené do terénu tak ho nemohou srovnávat s ostatními osobními vozy. A pokud někdo bude argumentovat tak že audi Q7 se tak nechová tak mu na to řeknu že audi Q7 neprojede zdaleka takovým terénem. To jen vypada že j auto do terénu. Když chcete mít kvalitní offroad tak se musíte smířit s tím že se víc houpe. Navíc když se budu snažit auto převrátit tak jak se v testu snaží tak se mě to podařit může. Na tom mě nic nepřekvapuje. Rozhodně nejsem zastánce těchto vozů. Spíš bych řekl že je nasnáším, ale na těchto vlastnostech mě nic neudivuje.
Avatar - VL4D
18. 7. 2012 23:56
Re: čím dál tím lépe
Ještě to doplním...

V Rusku, když se řekne ''vnědorožnik'', tak se tím myslí kterékoliv auto tak trochu (nebo trochu více) do terénu. To znamená jak skutečné ''vnědorožniki'' (Nissan Patrol, Toyota Land Cruiser...), tak taky plnohodnotná SUV (Volvo XC90, Kia Sorento...) a taky veliké hatchbacky (Škoda Yeti, Nissan Qashqai...). Zato když se řekne džíp, tak se tím myslí skutečné terénní auto (jako například ten Nissan Patrol). Pro SUV ani veliké hatchbacky se termín džíp nepoužívá a to proto, že slovo džíp užívají jenom lidé, kteří neznají auta až tak dobře a hodnotí je podle robustního vzhledu - auto, které je opravdu terénní taky vypadá jako terénní.

V Česku a taky na Slovensku se termín džíp užívá pro vše - pro off-roady, SUV a taky veliké hatchbacky.

Takže tak :-)