Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Gymkhana 8 – Dubaj, souboj s Veyronem a spousta driftů

David Bureš
Diskuze (0)
Nové video z dílny Kena Blocka je nejen prezentací krás Dubaje, ale také toho nejlepšího z dílny Fordu.

Ken Block zveřejnil v pořadí již osmý díl své spektakulární video show Gymkhana. Jestliže v sedmém díle usedl za volant stařičkého, radikálně upraveného Fordu Mustang, v nejnovější epizodě opět využil služeb oblíbeného Fordu Fiesta. Americký závodník tentokrát vyrazil řádit do Dubaje.

Při své návštěvě arabského centra miliardářů Block využil toho nejlepšího, co mu tento emirát dokázal poskytnout. Jízda pod Boeingem 747 na místním letišti, drifty u policejních speciálů dubajské policie nebo sprint s těmi nejlepšími superauty světa, v němž Block porazí Bugatti Veyron, nic z toho ve videu nechybí.

Jestliže minulá epizoda s přídomkem Divoce v ulicích Los Angeles propagovala počítačovou hru Need for Speed: No Limits, dubajský díl „Ultimátní exotické hřiště, Dubaj“ je vedle skvělé show také reklamou na to nejlepší z dílny sportovní divize Fordu. V Gymkhaně 8 se více či méně nápadně mihne pick-up Raptor, hot hatch Focus RS i nový supersport GT.

O režii snímku se opět postaral Ben Conrad, který režíroval všechny díly této show od Gymkhany 4. Conrad přiznal, že nejtěžší scénou byla ta odehrávající se na dvanáctiproudé ulici Šejka Zayeda. Podle Conrada bylo těžké scénu naplánovat, zkoordinovat a natočit nejen kvůli pick-upu jedoucího po dvou kolech, kolem něhož Block driftuje, ale také kvůli omezenému času na natáčení. Autoři měli totiž jen tři hodiny na natočení této scény.

David Bureš
Diskuze (0)