Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Hyundai Elantra Coupé – Fluidum s jedním párem dveří

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Hyundai na autosalonu v Chicagu představilo dvoudveřové kupé Elantra pro severoamerický trh, které pokračuje v rozvíjení fluidního designového stylu své značky.

Hyundai Elantra Coupé je delší než výchozí sedan (4415 oproti 4402 mm). Ostatní rozměry jsou identické (šířka 1776 mm, výška 1435 mm). Sklon střechy je také velmi podobný. Největší tvarové odlišnosti od čtyřdveřových verzí najdeme na bocích - pouhou dvojici dveří, kratší střechu a menší zadní boční okénka. Při pohledu zpředu je odlišná mřížkovaná maska a trojúhelníkové mlhovky.

Součinitel odporu vzduchu se ustálil na nízkých 0,28 a design vozu (nebo spíše zmíněné úpravy) mělo na starosti vlastní návrhářské centrum v kalifornském Irvine.

Oproti sedanu má kupé přitvrzený podvozek se shodným rozvorem 2700 mm, Základ šasi představují vpředu vzpěry McPherson s vinutými pružinami, plynokapalinovými tlumiči a stabilizátorem. Vzadu najdeme nápravu s torzní příčkou.

Pod kapotou pracuje zážehový čtyřválec o objemu 1,8 litru s výkonem 110 kW (150 k) a točivým momentem 178 Nm, který může spolupracovat s šestistupňovým manuálem nebo automatem.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)