Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jak rychlý je "zadokolkový" Huracán, když dostane volnou ranvej?

Martin Tolar
Diskuze (0)

Kolik dokáže jet Lamborghini Huracán s pohonem zadních kol, když mu dáte volnou ranvej? 

Novému Lamborghini Huracán LP 580-2 někteří lidé vyčítají, že nenabízí manuální převodovku. Není prý dost puritánské. Ale stejně musí být výjimečný zážitek ho řídit.

Verze LP 580-2 totiž, jak název napovídá, není čtyřkolka jako ostatní Huracány.  Tady všechna síla putuje jen na zadní kola. Konkrétně všechna znamená 580 koní, zatímco standardní model má 610 koní. I tak nám ale ta hodnota přijde víc než dostatečná.  A samozřejmě se bavíme o atmosféricky plněném desetiválci...

Nyní nám jeden Huracán LP 580-2 ukazuje, jak rychle je skutečně schopný jet, když jej nic neomezuje. K takovým účelům se báječně hodí opuštěná ranvej. Po ukázkově rychlém startu Lambo vypálilo a dosáhlo až rychlosti 329 km/h. 

A tady přichází to, co nás zaujalo nejvíc. Podle Lamborghini je maximální rychlost supersportu 320 km/h. Vlastně tak automobilka své výrobky podceňuje, což ovšem není neobvyklé. Na druhou stranu se samozřejmě můžeme bavit o tom, jestli tachometr ukazuje úplně přesně.

Každopádně se nám zadokolkový Huracán líbí zas o dost víc. Už takhle je sympatické, že se automobilka drží atmosférického vidlicového desetiválce a dramatického designu svých aut, moderním trendům ve výrobě supersportů navzdory. A teď ještě víme, že reálně jsou Lamba možná i rychlejší, než se nám tvrdí. 

Martin Tolar
Diskuze (0)

Doporučujeme