Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Lancia Ypsilon – Prémiová novinka z Itálie

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Malá Lancia má poprvé ve své historii dva páry. Prodej se oficiálně rozběhne v červnu.

Nová Lancia Ypsilon má karoserii dlouhou 3840 mm, širokou 1670 mm, vysokou 1510 mm a rozvor 2390 mm. To jsou parametry, které respektují zažité konvence třídy malých aut.

Přední část ovládl retro styl, v zadních dveřích zaujmou skryté kliky, které před čtrnácti lety zavedla sportovnější koncernová sestra Alfa Romeo. Interiér si zachoval centrální umístění přístrojů, které se poprvé objevilo už u Lancie Y z roku 1995.

Motory jsou v nabídce celkem tři. Zážehové jednotky zastupuje čtyřválcová dvanáctistovka Fire Evo II (51 kW) a přeplňovaný dvouválec 0,9 TwinAir (63 kW). Příznivci nafty mají jedinou volbu: turbodiesel 1,3 Multijet II (70 kW).

Lancia Ypsilon se vyrábí v polských Tychách spolu se svými sourozenci: Fiatem Panda, 500 a Fordem Ka, jejichž platformu sdílí.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
29. 5. 2011 23:16
Re: Extravagance
nazdar, je mi jasné, že se ti tahle lancie nelíbí, ale lze to říct slušně, aniž by jsi strapnil sám sebe hloupými řečmi. Toto není pro lidi švihlé na hlavu, ale pro ty z nás movitější, kterým se tento vůz líbí jako druhé, popřídě několíkáté auto do rodiny...ale pokud míníš psát neustále takové hloupé řeči a to nejen pod tímto článkem, tak sem raději prosím už nechoď. To je vše
Avatar - ethicon
29. 5. 2011 21:11
Re: Extravagance
kto je tu švihlý na hlavu je jasné z každého tvojho príspevku..a nielen pod týmto článkom...
Avatar - Ada je zase tady
29. 5. 2011 19:36
Re: Extravagance
Proc bych to googlil. Vzdyt je to jasne. Je to suplik prodejny jen lidem svihlym na hlavu. :no:
29. 5. 2011 10:18
Re: Extravagance
No tak teď jsi ukázal výši své inteligence. O nové Ypsilonce tady bylo už x článků, včetně fotek interiéru. A jestliže teď teprve usuzuješ z textu, kde vlastně má Ypsilonka přístroje, tak jsi především blb ty, že si to neumíš vygooglit a potvrdit. A jestliže toto nezvládneš, tak se ani nevyjadřuj k designu.
Avatar - Ada je zase tady
27. 5. 2011 23:40
Extravagance
Extravagance zadni casti je prave tak na hranici snesitelnosti, ale predek vypada opravdu kreaturne. Z obrazku to videt neni, jen z textu lze usuzovat, ze pristroje jsou uprvostred a ne pred ridicem. Pokud je toto pravda, je ten suplik prodejny jen lidem svihlym na hlavu. :no: