Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Malé tatrovky pořád existují! Tyto lze ovládat na dálku, v terénu se neztratí

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Snad každý má pískoviště za domem spojené s plastovými tatrovkami. Přiložené video ukazuje, jak sofistikované kousky dnes vznikají.

Záběry tatrovek na dálkové ovládání zveřejnil youtubový kanál SEJFER s odkazem na jejich autora Vladimíra Turanského. Tvůrce modelů v měřítku 1:10 na dálkové ovládání se výrobě takovýchto kousků věnuje již deset let. Aktuálně má ve sbírce šest pojízdných tatrovek a na dalších šesti pracuje.

Na výsledek jeho opravdu detailní práce se můžete podívat ve videu přiloženém výše. Jednotlivé malé Tatry jsou oproti těm skutečným k nerozeznání a dokonce si obdobně poradí i s náročným terénem, byť také v menším měřítku.

Ve videu si můžeme prohlédnout Tatru 148, 813 či 815. Autor si dal záležet i na těch nejmenších detailech včetně opotřebení kastle. „Kdyby jim tak nekvílel motorek, ani bych nepoznal, že jsou to tatrovky na dálkové ovládání,“ dostává pod videem uznání od jednoho z komentujících jejich tvůrce. A my se samozřejmě připojujeme!

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - jozephko
27. 2. 2021 08:16
Video si treba spomaliť
Ja som si video otvoril priamo na youtube a dal som si polovičnú rýchlosť prehrávania. Ilúzia reality je takmer dokonalá. Ruší ju len mierne trhavý pohyb. Keby pôvodné video bolo v 60p/s, tak by to nemalo chyby.
Dokonca aj zvuk motora je pri polovičnej rýchlosti viac podobný reálnym Tatrovkám. :-)
Avatar - karoque
26. 2. 2021 21:44
Re: galerie
Zase Sejfer 8-s Děcko, které téměř nic nenatočilo, jen shromažďuje cizí videa (ano po dovolení) a všude nasází svá loga. :-[] Ale pořád lepší, než nejmenovaný vykutálený brejlatý podnikavec ze Střemů, který si na jménu Tatra založil letadlo a nevracel lidem peníze. Říkal jim že za 2 roky, pak možná půlku, pak si sám rozbil motor vodíkem. Nyní v Africe plní plán na 120% , kde hledá v toaletě upadlý pant. Pokud chce někdo normální lidi od Tater, tak musí dneska do lesa nebo k hasičům.
25. 2. 2021 19:41
galerie
Galerie má krásných 181 fotek, ale k tématu (modely Tatra) je celá slovy" jedna" fotka :no:

Co to má za smysl?