Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Mercedes GLS s vámi houpe a cvičí. Usnadní i vjezd do myčky

Stanislav Kolman
Diskuze (19)

Nejluxusnější SUV stříbrných šípů a S-Klasse do terénu, tak se o modelu GLS hovoří nejčastěji. V novém videu jsme si posvítili na jeho netradiční výbavové prvky.

Třída GL se v roce 2016 přejmenovala na GLS, aby bylo každému zřejmé, že jde o to nejluxusnější zboží stříbrných šípů mezi SUV a crossovery. V loňském roce se oficiálně představila třetí generace, která k nám teď zakotvila na klasický týdenní test. Ano, zakotvila je vzhledem k délce 5207 mm, šířce 1956 mm a výšce 1823 mm to správné slovo.

Připravujeme pro vás obsáhlý test v textové podobě, ještě před jeho zveřejněním si ale můžete společně s námi zkrátit čas dvěma videi. V prvním jsme se zaměřili na netradiční výbavové prvky modelu. Ukážeme si například příplatkový vzduchový podvozek E-Active Body Control (+200.558 Kč), jenž umí nastavovat světlou výšku pro každé kolo zvlášť, hlavně ale disponuje funkcí vyproštění vozidla. Určitě jste o hopsajícím podvozku slyšeli, už nějaký čas jím disponuje i menší sourozenec GLE.

Dále si ukážeme tréninkový program a nechybí ani režim pro mycí linku. Ten kromě jiného zvýší světlou výšku (a kvůli geometrii náprav tím i zkrátí rozchod kol), aby při mytí nebyl ošizen podvozek a obutí. Chybět samozřejmě nesmí ani krátká návštěva třetí lavice, přičemž nasednutí nevyžaduje téměř žádnou aktivitu – vše se ovládá elektricky.

Ve druhém videu přiloženém níže jsme se pak zaměřili na samostatný multimediální systém. Otočný ovladač na středovém panelu byl nahrazen v nových mercedesech dotykovým touchpadem. To je možná na první pohled elegantnější, avšak ne tak snadné na ovládání za jízdy. Standardem jsou dvě 12,3“ obrazovky, přičemž jedna nahrazuje tradiční kapličku s budíky. Samotný systém se nám líbí a snadno s ním lze komunikovat hlasem. Více ale ve videu…

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (19)

Doporučujeme

2. 6. 2020 14:39
';ljhgfds
Uz by mohli spravit aj nieco s tou teplou palubovkou.
1. 6. 2020 16:18
Takúto húpačku si v L.A.
robia chlapci v garáži za pár dolárov!
Avatar - eLzyx
27. 5. 2020 12:17
systém na vyprošťování?
hádám, že ten systém bude využívám častěji k jiným účelům, než k jakým jej výrobce zamýšlel. Se mají mladistvé cikánky z příhraničí na co těšit :D
Avatar - lordlord
27. 5. 2020 08:38
Re: Neustálé problémy webu...
je to primárně dělané pro pc a win
Avatar - lordlord
27. 5. 2020 08:37
Re: sedak
protože to přední se taky posouvá