Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Multimédia Fiatu Tipo vám dokážou, že méně je více. A také mají jednu italskou specialitu

Stanislav Kolman
Diskuze (24)

Opravdu motoristé ke své spokojenosti potřebují obrovské dotykové obrazovky, skrz které se ovládá naprosto vše? Klasický Fiat Tipo zase jednou dokazuje, že ne!

Zcela novou výbavu Fiatu Tipo Cross jsme vám představili v dřívějším videu, teď přijde řada na jeho multimediální systém. Toto provedení dostává standardně sedmipalcovou obrazovku infotainmentu s vestavěnou navigací. Komu by to nestačilo, může si připlatit 15.000 Kč za větší a modernější displej s úhlopříčkou 10,25 palce. Ale je to opravdu potřeba?

Větší obrazovka, kterou už známe třeba z elektrického Fiatu 500, možná nabídne o něco lepší grafiku a čitelnější údaje, přijdete ale o klasické otočné ovladače pro nastavování hlasitosti a ladění rádia. A když se s menším displejem sžijete, zjistíte, že vám k životu vlastně nic podstatného nechybí. Dokonce i zrcadlení chytrého telefonu skrz služby Apple CarPlay a Android Auto je součástí! Více už vám ukážeme v přiloženém videu…

Ať už zvolíte jednu či druhou obrazovku, ovládání teploty a klimatizace zůstává vždy odděleno na samostatném panelu ve spodní části. To samozřejmě chválíme a v době, kdy většina výrobců preferuje nastavování stupňů ťukáním na dotykovou obrazovku, jde o uživatelsky mnohem přívětivější řešení. No a v neposlední řadě vám ukážeme novinku vyšších výbav – digitální budíky!

Stanislav Kolman
Diskuze (24)

Doporučujeme

Avatar - Stejsn
14. 6. 2021 22:54
Re: Jo, 7" staci
Když vypneš zapalování, na digitální budíky koukat nebudeš :)
14. 6. 2021 22:37
Re: Jo, 7" staci
Nevím jak ty, ale já si přizpůsobuji dle sebe auto, ne naopak! :-)
14. 6. 2021 17:19
Re: Start stop
No takhle, podle majitelů to odpojení kabelu u baterky funguje, já Tipo zatím nemám, takže to nemůžu říct na 100%.
Proč bych měl mačkat po každém startování nějaké tlačítko, to nechápu. Je to naprosto zbytečná technologie a nejen to, ještě více opotřebovaná součástky a spotřebuje více paliva.
Avatar - Martin911Turbo
14. 6. 2021 13:37
Uconnect je fajn
Uconnect je fajn, akorát bohužel přešel z QNX na komplet Android platformu v celém FCA koncernu...
Avatar - Avanti
14. 6. 2021 13:25
Re: Jo, 7" staci
Asi myslíš verziu City Cross, tá je nižšia od Crossu. Pripláca sa tam potom ale za prvky ako automatická klíma, parkovacie senzory, el. zrkadlá s ohrevom a pod. Potom dáva cenovo ale zmysel možno viac Cross a prispôsobiť sa digitálnym budíkom..