Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Porsche 918 Spyder a jeho vyspělá technika

David Bureš
Diskuze (16)
Hybridní nástupce Carrery GT zrychlí z 0-100 km/h za 2,8 sekundy. V kombinovaném cyklu vůz spotřebuje 3,0 až 3,3 litru paliva na 100 km.

Rok 2013 se do historie automobilového průmyslu zapíše jako rok nástupu hybridních hypersportů. V letošním roce byly odhaleny tři hypersporty nové generace – Ferrari LaFerrari, McLaren P1 a Porsche 918 Spyder. Právě technika posledního z nich je vysvětlena na následujícím videu.

Porsche 918 Spyder je poháněno uprostřed uloženým atmosférickým osmiválcem o objemu 4,6 litru, který spolupracuje se dvěma elektromotory u přední a zadní nápravy. Síla spalovacího motoru a zadního elektromotoru je na zadní kola přenášena pomocí sedmistupňové dvouspojkové převodovky PDK. Ta stupeň přeřadí za pouhých 50 milisekund.

Spalovací motor stuttgartského plug-in hybridu dává 447 kW, výkon elektromotorů činí 210 kW. Výsledkem je kombinovaný výkon 652 kW a točivý moment 1.280 N.m.

Konstrukce benzinového motoru byla inspirována jednotkami ze závodních aut, agregát však byl navržen nově od prvního šroubku. Porsche o něm tvrdí, že je nejlehčím sériovým osmiválcem v historii značky.

Řidič může vybírat z pěti různých jízdních režimů nabízejících různé kombinace spolupráce elektromotorů a zážehového osmiválce. Největším extrémem je Hot Lap, kdy je veškerá síla ústrojí soustředěna na kola. E-Power zase umožňuje jízdu výhradně na elektřinu.

David Bureš
Diskuze (16)
Avatar - Hotwire
4. 10. 2013 16:04
Re: Slovenské Porsche
Maju tu vobec nejakeho admina? Ze tento sasek co tu neustale spamuje a robi reklamu este nedostal ban. :*)
Avatar - Ham.
4. 10. 2013 14:01
Re: video
Jj, Porsche je vysmáté, první produkční kára pod 7 min. to hoši z McL i Ferrari pohnojili. Leda, že by to teď dali pod 6 min. >:-[]
4. 10. 2013 08:42
Re: České Ferrari
Už si daj odchod niekam medzi seberovných ty chudák bez mozgu.
Avatar - Berenika ANTIDIESEL
4. 10. 2013 08:34
Re: České Ferrari
Šikovný ZAPRODANCE a PIKOLÍKY co přicmrdujou u výroby přiblblýho hledí pro rudou popelci leda pro mareše v který si neodvezeš ani novou pračku domů z obchoďáku natož rodinku na výlet!
JÓÓÓ tak takovejch ČECHÁČKŮ máme v těch Čechách dost to jooo o tom žádná ...

ALE MÁME I OPRAVDOVÝ HRDINY A ČECHY CO NĚCO DOKÁZALI ... [odkaz]
Avatar - Berenika ANTIDIESEL
4. 10. 2013 08:26
Re: Slovenské Porsche
Šmarja Slováci co je to za filozofii všude kde to jde si jen přihřívat polívčičku, UDĚLEJTE SI VLASTNÍ !!
učit se můžete třeba v USA CALIFORNIA FREMONT TESLA MODEL S [odkaz] :-) Ale každopádně spalovací polelnico-hybridní šunky typu přepálený Porsche co potřebuje vyluftovat sklady svých spalováků protože zatím nic lepčího neumí nebo nechce umět NECHVÁLIT a NEPŘICUCKÁVAT >:D >:D >:D >:D