Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Prohlédněte si trať Top Gearu na Street View, i se Stigem

David Bureš
Diskuze (0)
Trať Top Gearu zná z obrazovek televize snad každý automobilový fanoušek. Nyní je možné si ji prohlédnout virtuálně.

Služba Google Street View postupně rozšiřuje své mapové podklady. Od podzimu je možné si prostřednictvím internetu virtuálně projít muzeum Lamborghini v Sant‘ Agatě, nejnověji je možné si prohlédnout slavnou trať Top Gearu na anglickém letišti Dunsfold.

Focení panoramatických pohledů se vedle vozidla Googlu zúčastnil i tajemný testovací jezdec Top Gearu The Stig. Ten neusedl do Opelu Astra jako pracovníci Googlu, nýbrž do Mercedes-Benzu SLS AMG Black Series. Německý supersport se tak objevuje i se Stigem za volantem přímo na Google Street View.

Testovací trať britského motoristického pořadu Top Gear se nachází na letišti Dunsfold v hrabství Surrey na jihu Anglie. Okruh je dlouhý 2,82 kilometru, v jednom jeho kole jezdci projedou 12 zatáček. O návrh podoby okruhu se postarala firma Lotus, navržen byl tak, aby auta poctivě otestoval.

Nová, již 21. řada Top Gearu se začne vysílat v neděli 2. února. Podle dostupných informací v ní nebude chybět test McLarenu P1 na belgickém okruhu Spa-Francorchamps, srovnání Lamborghini Aventador Roadster s Bugatti Veyron Vitesse nebo tradiční roadtrip, tentokrát s Dacií Sandero, Fordem Fiesta a Volkswagenem Up!.

David Bureš
Diskuze (0)