Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Renault a Nissan ukazují svět, kde je vše na benzin (je to peklo nebo ráj?)

David Bureš
Diskuze (163)
V reklamě na japonský elektromobil Nissan Leaf se mihne konkurenční americký hybrid Chevrolet Volt.

Francouzská automobilka Renault zahájila reklamní kampaň na svojí elektrickou řadu Z.E. Stejné téma jaký by byl svět, kdyby bylo všechno poháněno na benzin použil i Nissan.

Reklamní video na elektromobil Nissan Leaf, evropské Auto roku 2011, představuje den muže ve středních letech, který žije ve světě, kde je všechno poháněno benzinovými motory.

Ráno muže vzbudí budík s benzinovým motorkem, ranní kávu si uvaří v kávovaru poháněným motorem ze sekačky, počítač v kanceláři spustí šlápnutím na pedál a otočením klíčkem, notebook si následně musí dobít dolitím benzinu. Vrchol dne přichází v okamžiku, kdy muž musí k zubaři, který mu vrtá zuby děsivou vrtačku s benzinovým agregátem.

Poslední scéna sleduje muže, jak tankuje benzin do svého sedanu se znakem Chevroletu a nápisem Volt, přičemž se na druhé straně ulice objevuje elektrický Nissan Leaf, právě dobíjený z veřejné nabíječky.

Hybridní Chevrolet Volt byl v USA letos v lednu prodejně úspěšnější než Nissan.

Reklama Renaultu na svojí elektrickou řadu Z.E. sleduje různé postavy ze světa poháněného benzinem. Objevuje se zde muž, holící se benzinovým strojkem, žena vysoušející si vlasy benzinovým fénem, či zaměstnanci v kanceláři plné výfukových plynů. V tomto světě podle Renaultu jsou benzinem poháněné i plyšové hračky, popřípadě platební terminál v restauraci, který číšník musí pohotově doplnit palivem z miniaturního kanystru.

Nissan Leaf se v USA a Japonsku prodává od konce loňského roku, vybrané evropské trhy se dočkají během toho letošního. V Česku se elektrický hatchback začne zřejmě prodávat až na konci roku 2012. Leaf je poháněn elektromotorem o výkon 80 kW v 2730-9800 min-1, hodnota točivého momentu z klidu do 2730 min-1 činí 280 Nm. Dojezd japonského elektromobilu je 160 km.

Renault začne podle údaje z reklamy prodávat své elektrické modely Fluence Z.E., Twizy Z.E. a Kangoo Z.E. letos v září.

Elektrický hatchback Zoe bude následovat v roce 2012. Koncept tohoto auta, které se pravděpodobně stane elektrickou variantou nové generace Clia, poháněl elektromotor s výkonem 60 kW. Tak jako u Leafu se dojezd studie Zoe pohybuje okolo 160 km.

David Bureš
Diskuze (163)
27. 11. 2011 21:29
Re: Tvoje starosti na moji hlavu
jakou má účinnost ten kotel kterej vohřívá vodu pro turbínu a ztráty vedením, atd. jak daleko dojedeš když naliješ litr benzínu v elektrárně do kotle, doktore ?! napovím, sotva ti to doleze k zásuvce............ Takže vylepšíme spalovací motor a popř. budeme jezdit na zemní plyn dalších 100 let. Pak snad bude plutoniový reaktor tak malý a bezpečný, že půjde do auta.
7. 8. 2011 10:47
Re: Tvoje starosti na moji hlavu
Jo jo, a když náhodou nesvítí a je hnusně, tak jdou prostě domů pěšky. A když náhodou někdo nežije spořádaný život ve vlastním domku v satelitu, ale třeba v činžáku, tak je ze solárního ekospolečenství vyloučen. A vstupní energii na výrobu a instalaci solárních panelů jsme do té eko idyly započítali také?
30. 6. 2011 17:55
* ..a pre debi...ov
masaz pre ludi co nevidia za roh, je to naschval zvelicene, co sa niekedy robil terminal na benzin???? Pre debilov, ktorych je zial najviac na zemeguli, jebn..ti ekologovia a politika, tam to speje, budeme musiet kupovat elektrokokotin..y tak zacnu masirovat velikani svoje ovecky
Zvelicene pre stupencov ekokokotov a tych, ktorych ti ekokokoti nahonia na takuto kravinu
Proste niektore veci maju byt na elektriku -fen,mikrovlnka, a niktore na benzin naftu - auta...
Avatar - Camaro427
2. 6. 2011 00:59
Re: BLBOST
Tak to je skupina lidi, kterou nikdy nepochopis, protoze mezi ne nepatris ;-)
Avatar - Camaro427
2. 6. 2011 00:50
Re: BLBOST
A premysleli jste s fotrem nad tim proc si nevzal kondom??? Co?