Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Renault Mégane GT jezdí na okruhu v Le Mans

Michal Fokt
Diskuze (12)
Renault zdůrazňuje sportovní naturel nového Mégane GT prostřednictvím videoklipu, kde zkušební jezdec řídí vůz na Bugattiho okruhu v Le Mans.

Renault představil ve Frankfurtu novou generaci pětidveřového kompaktu Mégane rovnou i ve verzi GT, která musí, do příchodu verze R.S., zastat roli nejsportovnějšího vozu v nabídce. A že to nebude žádné nouzové dočasné řešení naznačuje už to, že se vůz pyšní nápisem Renault Sport na zádi, jenž je neklamným znamením, že i s touto "warm-hatch" verzí si pohrálo sportovní oddělení automobilky.

Mégane GT poznáte také podle agresivnějšího bodykitu, větších brzd a kol, při jízdě pak také podle zátahu 205koňové (151 kW) přeplňované benzinové jednašestky TCe a nepochybně působivých jízdních vlastností, o které se postará aktivní řízení zadních kol 4Control. Na sportovní strunu se nyní snaží zahrát Renault i nejnovějším videem, v němž jeden z top testovacích jezdců značky Jean Ragnotti s Méganem GT vyráží na Bugatti Circuit v Le Mans, permanentní závodní okruh, jenž je součástí Circuit de la Sarthe, na němž se jede slavná čtyřiadvacetihodinovka. Nedá se říci, že by spot byl nějak extra nabitý akcí, ale vzkaz je jasný - už Mégane GT je třeba brát vážně a Mégane RS by měl jako vždy patřit ke špičce segmentu hot-hatchů.

Michal Fokt
Diskuze (12)
7. 10. 2015 08:01
Re: a toho nejdulezitejsiho...
upraveny podvozek, jine brzdy, jine dily boykytu, nejsilnejsi motor v nabidce nebo silnejsi nez bezne modely v nabidce, to vsechno jsou +- zakladni rysy HH, a to vsechno Megane GT splnuje
7. 10. 2015 07:13
Mégane GT...
...co mě u tohoto konkrétního modelu vadí je skutečnost, že jsem měl možnost vyzkoušet GT předchozí generace s dvoulitrem...a že Renault, jako ostatní, podlehl tlaku ekoteroristů, i když víme, že jiná možnost neexistuje a cpe do svých vrcholných modelů foukaný šestnáctky.
Stejná je i v Cliu RS...a víte co? Dnes jsem rád, že mám doma dvoulitrovou atmosféru...
Tenhle "moderní" downsizing je úplně k hov*u a jen vede k tomu, že automobilky podvádí - jak se koneckonců ukázalo v případě VW.
7. 10. 2015 00:35
Re: a toho nejdulezitejsiho...
Člověče, já si myslím, že HH nemá být jen vyšší stupeň výbavy. Jasně, Renault Sport je mistr, ale to GT je furt jen auto se silným motorem a vysokou výbavou. Prostě GT. Hothatch bude až ten mazlik, za jehož volantem budeš mít hubu od ucha k uchu a mokrý trenky. ;-)
Avatar - pumpkin
6. 10. 2015 22:25
Re: pekne GTcko
A pri Cliu ti to nevadí?
Ani Mégane CC už nebude, ale to sa dalo čakať.

ProCeed GT vyzerá dobre, ale obyčajnú 3dv. verziu, podobne ako pri i30-ke som u nás snáď ani nevidel.
Avatar - pumpkin
6. 10. 2015 22:17
Re: pekne GTcko
Presne!