Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Renault Mégane. Jak je to s tím infotainmentem a místem vzadu?

Jan Mička
Diskuze (100)
První redakční test nového Renaultu Mégane vzbudil spoustu různorodých diskusních reakcí. Pojďme si nyní názorně ukázat, co se nám na voze líbil a co nikoliv.

Video se připravuje ...

Nový Renault Mégane ušel ve srovnání s předchůdcem obrovský kus cesty. Vyrostl na modulární platformě CMF-CD, kterou v rámci francouzské automobilky využívá i crossover Espace a vlajková loď Talisman, karoserie je mnohem atraktivnější, a ti z vás, kteří jsou zvyklí na klasické ztvárnění přístrojové desky, zažijí díky instalaci obrovského dotykového displeje infotainmentu R-Link 2 doslova šok. Podle nás je to krok správným směrem a především ukázka toho, že i mainstreamové automobily za velice slušné peníze mohou nabízet výbavové prvky známé z luxusního segmentu, jenom ty samy o sobě ale celkový výsledek nedělají.

Když jsme ve středu 9. března vydali první velký redakční test nového Méganu, rozjela se celkem zajímavá diskuse. V některých názorech jste nám dali za pravdu, jindy jste na věc měli naopak docela jiný názor, v každém případě ale není od věci test znova oprášit a prostřednictvím dvou videí ukázat, jak to s Méganem doopravdy je.

A co jsme tehdy vlastně kritizovali? Především malý prostor na zadních sedadlech, horší výhled z kabiny a trochu přehnané množství plastů okolo vertikálně umístěného dotykového displeje. Potěšilo nás snadné ovládání infotainmentu, pohodlná přední sedadla a zdařilá ergonomie, i ta by ale občas alespoň v jednom detailu mohla být lepší. O co konkrétně šlo, se dozvíte v prvním z přiložených videí, v tom druhém zase probereme onen vnitřní prostor.

Video se připravuje ...

Jan Mička
Diskuze (100)
Avatar - Ronault.
30. 3. 2017 19:12
Re: Diky
Koukám, že teorie relativity tady nikomu nic neříká. :-O 8-s
20. 3. 2016 10:26
Re: Diky
Fakt az tak? Ja si snad tu Cupru vazne koupim...
19. 3. 2016 16:16
Re: Místo vzadu
OK, vezmu to jinak. Vzadu tři děti až puberťáci, kteří netrpí nadváhou :-)
Vím, že dost často to tam zabíjí středový tunel nebo loketní opěrka, která má tvrdé polstrování.
18. 3. 2016 13:04
Re: Umastený rámček
Jaká nekritická obhajoba? To mám korektně mlčet nebo dokonce souhlasit s každým nesmyslem, který tady někdo vypotí?
18. 3. 2016 12:44
Re: Umastený rámček
Právě z toho důvodu hodnotit můžu. Tak hloupě nekritická obhajoba může být snad jen od prodejce v malým okresním městě se skomírajícími prodeji nových aut.