Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Škoda Rapid Spaceback se prohání po Chomutově

Diskuze (54)
Nová verze Škody Rapid se představí až za měsíc na autosalonu ve Frankfurtu. Po českých silnicích se ale prohání už nyní.

Na videu z Chomutova, které nám poslal čtenář, jsou k vidění hned tři kousky nového Rapidu Spaceback. Na oficiálních fotkách se zatím ukazovaly jen nejdražší verze, teď se můžeme konečně podívat, jak bude vypadat takový obyčejnější Spaceback. Dvě auta jsou totiž ve stříbrné a jedno v modré barvě, od základního provedení se na první pohled liší jen lakovanými klikami a litými koly.

Nabídka motorů bude stejná jako u liftbacku – čtveřice benzinových motorů od 55 do 90 kW a dieselový 1.6 TDI. I přes zkrácení karoserie o 18 cm na výsledných 4,3 metru nabídne stále velký zavazadlový prostor, základní objem je 415 litrů.

Diskuze (54)
11. 8. 2013 20:33
Re: Normální Škodovka
Pleteš se, Škoda a určitě ne fabia není můj vysněný vůz, a i když jsou mi nejbliže koncernová auta uznávám že i ostatní značky můžou vyrobit rozumné auto. Jem jsem se zde zastal nové kárky z domácí produkce, protože se ze zkušeností mých i mého okolí jsou škodárny auta které fungují, již nějakou dobu jsou za rozumné peníze, hlavně výbavenost aut šla nohuru, tak nevidím důvod proč by rapid nebyl zase v klidu, toď vše
Avatar - rohYpnol
10. 8. 2013 17:51
Re: Normální Škodovka
ale kdeže. Tedy co do kvality a trvanlivosti ano, tam se ekonomická životnost rapidně krátí. Ale že by auto bylo (v ČR) levnější než kdy dříve? No čistě fiskálně ano. Reálně ale ani zdaleka. Životní úroveň klesá, zdražují se ostatní komodity a Čech utrácí více peněz za bydlení, energie, zdarvotní péči, ... reálné mzdy a platy klesají. Nové auto tedy není nijak dramaticky dostupnější než dříve. Těžko tedy hovořit o autě jako o obyčejné spotřební věci, když tu obyčejnou spotřební věc si může dovolit stále méně lidí a její prodeje klesají.
10. 8. 2013 11:32
Re: Normální Škodovka
To je právě ono, poslední dobou se auta stávají konzumnímy produkty jako televize apod, a ty a tobě podobní kunzumenti všeho tomu svým uvažováním jen přispíváš. Auto by mělo vydržet mnohem déle než jen záruční dobu i když je u kie 7 let a není to taky zadarmo (servisní prohlídky apod.) Každopádně mír všem vyznavačům korejské produkce a přeju více času stráveného na silnicích a co nejméně v autorizovaném servise (i když v záruce) :-)
Avatar - rohYpnol
10. 8. 2013 11:29
Re: Normální Škodovka
Fabii bych rozhodně neodsuzoval, Ceed sice je prostornější, ale ne každý chce větší vůz. Stejně tak s výbavou. Jasně, ze začátku byla Fabia klasický žebrák a s příplatky se dostávala na absurdní ceny, ale poslední rok Fabia není nijak dramaticky předražená. Taková Combi Magic Plus s 1.2 TSI vycházela myslím na +-260 a to rozhodně nebylo špatné.
S Korejci je to těžší. Zatím jsou stále ještě v pozici, kdy musí přesvědčovat, kdy musí bojovat. Přesto už to podle mě není co bývalo. Cenová výhoda oproti konkurenci leckdy žádná a že by to byly zázraky své třídy se taky říct nedá. Výhodou je, že zatímco současná i30/Ceed jsou zřejmě na vrcholu (propracovaný interiér, neošizený podvozek...), pak koncern už jde cestou "katování kostů". Takže korejec je nejen levnější, ale ve srovnatelné podobě vlastně mnohem lepší nabídkou.
Přesto už mnozí zjišťují, že není všechno zlato co se třpytí a docela dost majitelý korejců jsou i zklamáni. Servis je dražší, 7-letá záruka reálně znamená jezdit 7 let do autorizáku, objevují se problémy s nápravmi, různé křupání, lupání, ...
Jenže vzhledem k tomu, že Škoda se rozhodla postavit proti Ceedu/i30 cenově Rapida, tak tady myslím není o čem. Ceed/i30 je lepší snad ve všech ohledech...
A kupovat vůz podle nějaké tradice automobilky? Má někdo problém s nákupem textilu značkových výrobců "made in China, Columbia, Brazil, India..."? Má někdo problém s nákupem elektroniky "made in China, Korea, Singapur"? NE! Tak na co si tu budeme hrát při nákupu vozu... ;-)
10. 8. 2013 06:02
Re: Normální Škodovka
Já jsem přešel z Fabie na ceeda v r.2011 a nemuzu si stezovat... chce to nečíst diskuse auto.cz, neposlouchat virtuální kamarády kamarádů, strýčky, tetičky, sousedy a zkusit si to na vlastní kůži...

Škodovka si na nic nehraje? Ta Korejská "nalešťěná bída", jak zatvrzele říkáš, má alespoň odpovídající cenu, což se zrovna o Škodárnách, v posledních 15cti letech, říct nedá... Škoda, že v roce 2006 (když jsem kupoval Fabku) neměli korci co nabídnout a ostatní evropani stále spali na vavřínech své bývalé slávy.

Já jsem vzal korejce, pže mi nabídl lépe vybavené, větší auto, do 300 tyček, než mohla/chtěla Škodovka. A takových lidí je spousta, koneckoncu proto tu těch korejců poměrně dost jezdí.
Proč bych měl drtit znovu malé auto se 4mi bagy, když jsem dostal z druhé strany nabídku velkého prostoru a vyšší bezpečnosti (o dalších prvcích výbavy ani nemluvě).

Nejsem virtuální vaťák, kterých je tu spousta... jsem jen realista. A pokud se Ceed nezačne do konce záruky rozpadat, tak si s radostí (v případě stejných pobídek zákazníkovi) půjdu třeba znovu pro korejce... i když dnes už jsou nabídky konkurentů také velmi zajíavé (ne, opravdu tím, zatím, nemyslím RAPID...možná až ho ještě o něco zlevní... ehm, viz naleštěná bída, že >:-[] )

Bůh ví proč si čecháčci myslí, že Škodovka je katapultuje mezi premiové drivery 8-s :-! (u majitele Fábie je to opravdu trapné... měl by sis být vědom svého sociálního statusu ;-) )