Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Suzuki Vitara hlásí jeden velký návrat. Vyzkoušeli jsme ji na silnicích i mimo ně

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

SUV Vitara je v našich končinách nejžádanějším modelem značky Suzuki. Před časem se ceník rozšířil o možnost automatické převodovky, která se do nabídky vrátila takřka po roce.

Model Vitara má na našem trhu pověst cenově dostupného a bytelného SUV s relativně jednoduchou technikou, která by vám měla věrně sloužit pěknou řádku let. Emisní normy jsou však neúprosné a reagovat muselo i Suzuki. Vitaru tak dnes pořídíte výhradně s mild-hybridním pohonem, což cenovku nepatrně navýšilo, pořád jde ale o jedno z nejlevnějších aut v dané kategorii.

I díky tomu se v České republice těší velkým prodejním úspěchům, vždyť v posledních letech je to vůbec nejžádanější model značky. Za rok 2020 se u nás prodalo 851 kusů, o rok dříve, kdy kartami ještě nemíchala pandemie koronaviru, to bylo 1836 ks. Model má dnes v nabídce jediný motor – jemně elektrifikovaný agregát 1.4 BoosterJet s výkonem 95 kW – přesto má zákazník z čeho vybírat. Může si totiž zvolit, zdali jej chce kombinovat s pohonem předních a všech kol, případně šestistupňovou manuální nebo automatickou převodovkou.

Pár měsíců dozadu to však úplně neplatilo. Vitara s příchodem mild-hybridní technologie o samočinnou převodovku přišla a na její comeback se čekalo téměř rok. Ale dočkali jsme se! O kombinaci s automatem jste si na Auto.cz mohli přečíst v nedávném testu, který teď doplňujeme ještě o video. Podívali jsme se na Vitaru z praktického hlediska, proklepli si její multimediální systém, ale především nový pohon. A protože zkoušenému kousku nechyběla čtyřkolka, nakoukli jsme i do terénu.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme