Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video z IAA 2011: Šéf VW na návštěvě i u Hondy

David Bureš
Diskuze (51)
Japonský konkurent Volkswagenu Golf pod drobnohledem šéfa VW, Martina Winterkorna.

Ze šéfa VW Group se stává celebrita serveru Youtube.com. Druhé video z autosalonu ve Frankfurtu ukazuje, jak dopadla devátá generace Hondy Civic očima VW.

Sedmá generace Volkswagenu Golf se blíží (na trhu se objeví na přelomu 2012 a 2013), a tak Martin Winterkon na letošním autosalonu IAA bedlivě zjišťoval, jak si stojí jeho asijští konkurenti. Při své obhlídce stánku Hondy se zaměřil hlavně na kvalitu zpracování nového Civicu.

Martin Winterkorn si nejdřív prohlédl devátou generaci Civicu zvnějšku, přičemž si vyzkoušel, jak se zavírají přední i zadní dveře, a shlédl, jak velké jsou spáry mezi dveřmi a karoserií. Šéf VW se podíval i do zavazadlového prostoru, aby zjistil, jak jsou zpracovány páté dveře od zavazadelníku.

Nakonec Winterkorn usedl za volant nového Civicu a s metrem v ruce zjistil, jak je interiér velký.

Winterkorna na obhlídce deváté generace Civicu doprovázelo vedení Volkswagenu, a to včetně Ferdinanda Piëcha, předsedy dozorčí rady koncernu VW A.G.

Již dříve bylo zveřejněno video, kterak si šéf VW prohlíží novou generaci Hyundaie i30. Winterkorna nemile překvapilo, že změna polohy volantu v i30 probíhá nehlučně.

David Bureš
Diskuze (51)
7. 10. 2011 13:39
Re: VWYBÍRAČKA
On ti to, ŠUŠU, uz kolega figurka vysvetlil - nejde JEN o absenci konkurenceschopne nafty, ale o celkove malou nabidku motoru v kazdem segmentu a rezignaci Hondy na sve drive tradicni atributy. Jeste pred par lety Honda = podvozek (viceprvky vpredu i vzadu) + motor (vetsinou skoro zavodni charakteristika se spickou ve vysokych otackach) + prevodovka (perfektne sladena k motoru). To vse zabalene do nekonfliktniho designu.
Dnes? Honda = normalni podvozek (McPherson vpredu, lesenovka vzadu - vim, samozrejme naladeno nejlepe ve vesmiru) + standartni motor (jak vykon, tak konstrukce uz nikoho k slzam nedojmou a VTEC je tam jen pro paradu) + normalni prevodovka. To vse zabaleno do UFO designu, ktery nema kam pokracovat, coz se na Civicu 9G prave projevilo tou vzhledovou kreci, a ktery se hromade lidi spise zajida. Na tom chce Honda stavet prodeje a srovnavat se s Golfem?
7. 10. 2011 10:22
Re: VWYBÍRAČKA
No právě že nestačí. Poslechnout slušnej motor si samozřejmě můžeš a ani se k tomu nemusíš tahnout na NS a doufat, že uslyšíš prototyp, kterej najdeš právě tak maximálně na tý trati, ale u dealera určitě ne, ale může ti k tomu stačit vlastní garáž ve které bude něco lepšího třeba právě z toho koncernu.
Honda dnes v evropě nemá ani jeden nadprůměrný motor.
Avatar - Choochoo
6. 10. 2011 19:50
Re: VWYBÍRAČKA
Nevim kde je Audi, ale cenou znacky na urovni Hyundaie >:D Evrope se Honda moc nevenuje, ale porad ji to bohate staci. Na co bude delat spoustu podprumernych motoru, kdyz ji na evropu staci par nadprumernych motoru. Kdyz Kouknem na USA, Japonsko, tak co to je to koncern, v jakem JZD to vyrabej? >:D >:D >:D
Neni nad to poslechnout si slusnej motor
[odkaz] >:D
Ono konkurovat HTP a podobnejm 1,2 sragoram jde fakt tezko, ale popravde myslim ze je to spis pod jeji uroven ;-)
Avatar - Choochoo
6. 10. 2011 19:44
Re: VWYBÍRAČKA
Presne a ty snad myslis ze automobilka, ktera technologicky ma naskok oproti koncernu nedokaze vyrobit nejakou upocenou naftu? >:D >:D >:D
Pro Hondu neni evropa hlavni trh, takze to co zde nabizi, ji v poho staci.
Ze nema moderni turbobenzin? Ono to moderni se mele hodne tady v evrope;-) Ono totiz Turbobenzin, neni uspornejsi oproti atmobenzinu, opak nafty. Takze se ani nepredpoklada ze prijde. Az prijde ted do Civica nova 1,6 nafta 120 koni a 160, tak to bude neco jineho nez co jsem jel dneska v naftovym 1,6 koncernovym linym sraci 55kW, tomu se tak maximalne vodspoda huli, to urcite radsi 20 let starou Hondu >:D.
Avatar - Bristol
6. 10. 2011 06:52
Re: VWYBÍRAČKA
Ja teda hondu, mazdu, mitsubishi vzdy stavel jako alternativu k evropskymu mainstreamu. Nechtel jsi koncernovku, nebo frantiky? Vzal sis japonce...pro byla kvalitni technika, dobre benzinove motory a v pripade hondy a mazdy i velmi dobra spolehlivost overena vsenoznymi magaziny a studiemy. Proti stal japonsky typ designu ex i interieru ktery ne vzdy musi evropskemu zakaznikovi sedet. Prodeje techto znacek na narocnych trzich doma, arabskych zemich ci USA kde se na nakou tu kvalitu duraz dava(a jiste nebudu kecat kdyz reknu ze prave na techto ytrzich se koncernu moc nedari) jsou velmia to z dlouhodobeho hlediska...a tyto znacky jsou na techto trzich co do prodejnich cisel rovnocenna s nemeckou premii ci americkymi znackami, a nic jineho se na techto trzich prakticky neprodava

Japonci mají svoje premie v podobe lexusu, infiniti nebo acury...to je pro me japonska premie nikoli honda...ta je u nas alternativa k evropskemu mainstreamu. Trhakem firemnich flotil nebude. Tam se hledi na ceny od a na zvlastni dealerske slevy a ani jednim honda nedisponuje. Kdo však chce kvalitni, spolehlive auto s vybornym motorem a dobrou vybavou a koncernove znacky mu nic nerikaj je u japoncu potazmo u hondy na spravne adrese pred 15 lety i dnes