Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vienna Autoshow 2013 se koná již tento týden

David Bureš
Diskuze (0)
Vídeňský autosalon je díky své dostupnosti pro české fanoušky aut zajímavou výstavou, na které si mohou prohlédnout poslední novinky ze světa automobilového průmyslu.

Leden je ve světě automobilových výstav spojen především s detroitským autosalonem, první měsíc roku se ale pravidelně koná také ne tak významná, ale přesto zajímavá výstava nedaleko našich hranic – Vienna Autoshow.

Ani na letošním ročníku Vienna Autoshow nebude redakce Auto.cz chybět. V lednu do Vídně jezdíme pravidelně, letošní ročník autosalonu je pro nás již pátým.

Vienna Autoshow 2013 bude tak jako loni opět plnohodnotným autosalonem. Před dvěma lety se název redukoval na Auto 2011, v tehdejší době úspor v hlavním městě Rakouska vystavoval pouze koncern VW Group. Luxus Motor Show Vienna 2007 pak byla přehlídka výhradně sportovních a luxusních aut.

Nejvýznamnější premiéry nového roku si tradičně zabere detroitský autosalon, i ve Vídni si však bude možné prohlédnout zajímavé automobily. Mezi největší lákadla bude patřit určitě Porsche Cayman, jehož nová generace si ve Vídni odbude evropskou premiéru.

Z potvrzených aut bude dále k vidění luxusní plug-in hybrid Fisker Karma, který v lednu vstoupil i na český trh, nebo vozy, které se teprve začnou prodávat – třídveřový Hyundai i30, druhá generace Kii Pro_cee’d, nový Renault Clio Grandtour či nová Mazda 6. Samozřejmě je možné, že si automobilky nechávají v záloze nějaké překvapení, které odhalíme až přímo na výstavišti.

Letošní ročník veletrhu Vienna Autoshow bude pro veřejnost otevřen od čtvrtku 10. ledna do neděle 13. ledna. Ve čtvrtek budou výstavní haly otevřeny od 9:00 do 19:00, ve zbývající dny od 09:00 do 18:00.

Vídeňské výstaviště se nachází v bezprostřední blízkosti zábavního parku Prater. Cesta z Brna trvá bezmála dvě hodiny.

Denní vstupenka stojí 12 eur (cca 310 korun), při koupení online přes internet 10 eur. Snížené vstupné pro dětí starší 11 let, studenty a seniory přijde na osm eur. V rámci jednoho vstupné je možné navštívit i souběžně pořádané výstavy Ferien-Messe (cestování) a Cook & Look (regionální kulinářské speciality a vaření).

David Bureš
Diskuze (0)