Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vize Dacie Logan MCV ukazuje, jak moc bude levný kombík v nabídce chybět

Jan Zajíc
Diskuze (15)

Ještě před oficiálním odhalením nové generace Loganu a Sandera jsme se dozvěděli, že se s nabídkou rozloučí oblíbený kombík Logan MCV. Vize od nezávislých grafiků ukazují, že je to velká škoda.

Praktické kombi s poctivou technikou a dostupnou cenovkou, to je něco, na co (nejen čeští) zákazníci slyšeli. Jenže s příjezdem nové generace modelů Sandero a Logan se u nás populární varianta Logan MCV loučí bez přímého nástupce. Náš kolega a grafik Honza Lušovský představuje svou vizi kombíku a ukazuje, že proč by nás to mělo mrzet.

O konci Loganu MCV se nicméně hovořilo už nějaký čas. Logan je globálním modelem, který se prodává téměř po celém světě, avšak kombík byl vyhrazen jen pro trhy Evropské unie. A tady jsou přeci jen populárnější jiné modely Dacie, především Sandero a SUV Duster.

Dacia se tak rozhodla, že tvořit nový kombík speciálně pro Evropu nemá smysl a s variantou MCV se rozloučila. Neznamená to ale, že se nedočká alespoň nepřímého nástupce. Jak informuje magazín RNews.cz, Dacia pracuje na jiném modelu, kterým bude chtít populární kombík nahradit. Na jeho příjezd si však musíme počkat o něco déle.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (15)

Doporučujeme

11. 10. 2020 10:57
Re: Logan MCV byl pro běžné Čechy...
hej no jedno mozno ano...ja na nasom 20 tisicovom sidlisku vidim jeden Lodgy stepway 7 miestny do ktoreho sada viacclenna rodina (co mi dotycny majitel povedal, ze teraz by si radsej priplatil 1-2 tisic € za combo/rifter/berlingo), asi 5 MCV v holote co ma taxisluzba a mozno 1 Sandero...nic moc uprimne, kazdy radsej vezme aj 10 rocnu jazdenku s 200 tisic najazdenymi ako nove takmer bezporuchove auto ;)
Avatar - Emel
5. 10. 2020 21:07
Re: Logan MCV byl pro běžné Čechy...
Nejvíc ale první generace, která byla napůl mezi kombíkem a velkoprostorovým vozem. Nových Loganů fakt moc nejezdí.
5. 10. 2020 18:19
Re: Logan MCV byl pro běžné Čechy...
Zajeď se podívat na kterékoliv české sídliště a garantuju ti, že tam MCVéčka najdeš. :-)
5. 10. 2020 18:01
Re: Logan MCV byl pro běžné Čechy...
A proto potkáte Dacii MCV doslova na každém rohu.... :-[]
....vlastně nepotkáte čím to bude? Že by to zase nebyl takový ideál a sen českého řidiče? Že by si český řidič za ty peníze raději koupil pár let starou ojetinu? Nebo si trošku přišetřil/vzal větší půjčku a koupil třeba i30, megana nebo 308 v kombíku, které nejsou o tolik dražší (neporovnávat s cenou socka dácie v holobytu, ale s cenou nějak vybavené dácie tj. skoro maximální výbava)
Avatar - Blue Sun
5. 10. 2020 16:05
Re: Logan MCV byl pro běžné Čechy...
A že jich zatím představili...