Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia odhaluje moderní Sandero a Logan, slibuje nepřekonatelnou cenu

Ondřej Mára
Diskuze (44)

Značka Dacia dnes odhalila moderní design třetí generace modelů Sandero, Sandero Stepway a Logan. Na odhalení kompletních parametrů si však počkáme až do konce měsíce.

Třetí generace dostupných automobilů značky Dacia by měla být „ztělesněním ducha jejich předchůdců,“ jak uvádí automobilka v tiskové zprávě. Za „stále nepřekonatelnou cenu“ bychom ale nyní měli dostat více modernosti a výbavy, ovšem stále s důrazem na jednoduchost a spolehlivost.

Začněme ale od toho, co je na první pohled skryto pohledům. Základem nových modelů Dacia se stala platforma nejnovější generace Renaultu Clio, díky čemuž se navzdory podobným tvarům díváme na zcela nové automobily.

Nové Sandero dostalo více skloněné přední sklo, nižší střechu s anténou v zadní části a vzadu ustupující linii střechy. Světlá výška vozu zůstala nezměněna, díky kombinaci širšího rozchodu a vystupujícím blatníkům by však nové Sandero mělo působit nižším a výraznějším dojmem.

Dobrodružněji laděné Sandero Stepway nabídne vyšší světlou výšku a ještě výraznější design exteriéru. Automobilka se navíc snažila ještě více odlišit ducha crossoveru Stepway od klasického Sandera, čehož chce dosáhnout specifickým žebrováním masky, klenutější kapotou, chromovaným logem Stepway pod mřížkou chladiče a chromovaným klenutím nad mlhovkami.

Nový Logan se může pochlubit přepracovanou siluetou, která by měla být dynamičtější, plynulejší a mírně prodloužená.  Stejně jako Sandero, i Logan dostává ustupující linii střechy a anténu umístěnou vzadu. Automobilka navíc lehce zmenšila boční okna, což by mělo přispět k dynamice siluety vozu.

Lehce vystupující blatníky a prémiovější design některých prvků, například nových klik, by pak měly být společné charakteristiky všech nových modelů. Stejně jako nový světelný podpis ve tvaru horizontálního písmene Y, který vytváří přední i zadní svítilny.

Optické prvky přitom vpředu i vzadu spojuje horizontální linie, která by měla vozy opticky rozšiřovat. Celkově by pak měl nový světelný podpis propůjčovat všem strojům ještě silnější osobitost.

Na více informací o třetí generaci modelů Sandero, Sandero Stepway a Logan si však budeme muset počkat až do oficiální premiéry, která je naplánována na 29. září.

Ondřej Mára
Diskuze (44)

Doporučujeme

9. 9. 2020 06:22
Re: Doufám, že bude hybrid
Myslím si, že cílová skupina tuhle téměř zbytečnou "vymoženost" opravdu od Dacie neočekává.. Mimochodem, víte kolik stojí kompaktní minibaterie do mildhybridu od SUZUKI, jejíž výměna se předpokládá již cca po 5-6 letech? 80,000,- Kč. Informace od prodejce.
Avatar - SKAY
8. 9. 2020 14:50
Re: kusok v tom vidim clio
Nedostane bo emise.....
Sandero je levne auto a tak proc priplacet za plasty od toho tu je zakladni duster. Jina doba kdy nelakovaný plast je znak luxusu svet je naruby.
Avatar - 3_diamanty
8. 9. 2020 09:19
kusok v tom vidim clio
ale aj tak vyborna a svojska vizaz... v renaulte maju opat zarobene kedze dacia ma neskutocny tah na branu :yes:

snad aspon ten zvyseny stepway dostane 1,3tce.. s touto kombinaciou by som si ho kludne vyskusal :yes:
8. 9. 2020 09:04
Re: Stepway
Pre mňa za mňa, nech to robia hoci zo sklenej vaty, ale bez tých doplnkov je Sandero bez chuti - jak uvarený zemiak bez masla a bez soli. A naviac aj tak vyzerá.
7. 9. 2020 22:44
Re: Doufám, že bude hybrid
proc bizarni? pdo tim bych si tedy predstavil jiny komentar :-) Dacie ma vynikajici pomer ceny a hodnoty a ten hybrid by mohl byt fantasticky druhy vuz do rodiny. Na vsechno to tydenni poskakovani po meste ;-)