Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Dacia Logan nafocena v detailech. Něco nám říká, že tohle bude hit!

Stanislav Kolman
Diskuze (76)

Dacia Logan třetí generace se už oficiálně ukázala, na detailní snímky exteriéru a interiéru jsme si ale museli počkat. Nyní jsou konečně venku.

Už před pár dny nám Dacia (respektive mateřský Renault) prvně ukázala snímky nové generace modelu Logan, Sandero a Sandero Stepway. Šlo však o hrstku fotografií nezachycující detaily automobilů. Kromě toho chyběl také pohled do interiéru a přepracované kabiny. To všechno nám vynahrazuje čerstvá várka fotek ze sociálních sítí.

Na nich se totiž třetí generace Dacie Logan ukazuje v celé své kráse. Fotografie se objevily na facebookovém profilu magazínu RNews.cz s odkazem na server Motor 1. Tentýž zdroj připomíná, že je nový vůz posazen na platformě CMF a dočká se nejen podstatně modernější techniky, ale i sady bezpečnostních a asistenčních systémů. To je příslib slušných schopností, které by nás mohly mile překvapit, jako před nedávnem Martina Vaculíka plynová Dacia Duster:

Video se připravuje ...

Zatímco na podrobnosti si ještě musíme počkat, některé detaily už tajemstvím nejsou. Kromě podrobného pohledu na exteriér nahlížíme i do kabiny, kde vidíme výklopné stolečky na předních sedačkách, stejně jako zásuvku (12V nebo USB) na zadní straně středové loketní opěrky.

Praktickou vychytávkou je rovněž držák na mobilní telefony, jenž se umisťuje nalevo od obrazovky multimediálního systému a zřejmě bude součástí originálního příslušenství. Přístrojová deska je – alespoň na první pohled – tvořena i nadále z tvrdých plastů. Tady jsme žádnou velkou změnu neočekávali. Kabinu na vyšší úroveň posouvá dekor v podobě textilie na přístrojovce, jejíž obdobu známe například z elektrického Renaultu Zoe.

Zavazadlový prostor je v rámci příslušenství nabízen se sadou přepážek a nabídne slušnou praktičnost. Jak server RNews.cz vyzdvihuje a my třikrát podtrhujeme, Logan nové generace udělal oproti předchůdci opravdu velký pokrok kupředu. Kromě LED světlometů s novým světelným podpisem si můžeme všimnout i parkovacích senzorů kolem celého vozidla. Jen ta anténa vzadu by už zasloužila vyměnit za ploutvičku… že by za příplatek?

Stanislav Kolman
Diskuze (76)

Doporučujeme

Avatar - Ada je zase tady
28. 10. 2020 13:08
Re: Dacia
je to rendlík a ne auto...
Avatar - chetoos
1. 10. 2020 07:35
Re: Jestli to bude hit
Myslím že cena bude hodně dobrá. A cením, že Dacia nabídla i nové systémy. Těším se až se na něj půjdu podívat osobně. Super auto a opět obrovský krok vpřed.
30. 9. 2020 18:36
Re: Dacia
A? Myslíš, že to bude diametrálne odlišné voči tomu, ako Dacia skladala výbavy? Dajú tam, čo je povinné, potom to, čo mal predchádzajúci model a k tomu niečo navyše. V prvom rade si ale strážia cenu, len hlupák môže čakať, že tam naflákajú kde-čo a budú to predávať za ceny konkurujúce Cliu...
Avatar - Blue Sun
30. 9. 2020 18:31
Re: Dacia
A ty víš, co bude v základní Dacii? Já tedy zatím žádný oficiální soupis výbavy neviděl.
30. 9. 2020 16:13
Re: Dacia
O čom pletieš? Však som ti napísal hneď, že základné Clio má úbohých 48 kW a nedisponuje ani len rádiom. Porovnávaj použiteľné výbavy, nie nejaký papierový základ. Tam Dacia rozhodne má čo povedať.