Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vnitro chce prosadit zákaz jízdy kamionů od sobotní půlnoci. Dopravci to kritizují

Diskuze (13)

Ministerstvo vnitra navrhuje pro zákaz jízdy nákladních vozidel stejná pravidla, jako platí na Slovensku, v Rakousku nebo Německu.

Ministerstvo vnitra chce prosadit zákaz jízdy kamionů od sobotní půlnoci do nedělních 22:00. Očekává, že se tím uvolní odstavná místa pro nákladní automobily, kterých v Česku chybí zhruba 1500. Kamiony nyní nesmějí jezdit po dálnicích v neděli od 13:00 do 22:00. Za porušení zákazu jízdy by hrozila řidičům pokuta do 5000 korun. Šoféři návrh kritizují s tím, že budou muset být déle na cestách a čekat před hranicemi. 

 

Ministerstvo vnitra podalo návrh v rámci meziresortního připomínkování novely silničního zákona. Navrhuje stejná pravidla jako platí na Slovensku, v Rakousku nebo Německu. "Současná úprava motivuje především zahraniční dopravce k odstavování vozidel na území České republiky. Sjednocení doby, po kterou je omezena jízda, by mělo přinést uvolnění míst, která k odstavování těchto vozidel určena nejsou," argumentuje Adam Rözler z ministerstva vnitra. Vozidla jsou podle něj nyní odstavována na nevhodných místech, jako například v připojovacích pruzích. Úlevou pro šoféry by naopak bylo, že kamiony končící v Česku by mohly cestu dokončit.

Podle dopravců rozšíření zákazu jízdy nezlepší situaci ani na odpočívkách, ani pro řidiče. "Zákazník třeba v Německu očekává, že v pondělí dopoledne bude mít zboží. Kamion proto bude muset do země (SRN) vjet v noci z neděle na pondělí, a to bez ohledu na to, jestli byl zákaz jízdy od 13 hodin nebo už od půlnoci," říká mluvčí sdružení autodopravců Česmad Bohemia Martin Felix. Podmínky řidičů se podle něj ještě zhorší. Zejména řidiči z Moravy budou muset místo v neděli ráno vyjet už v sobotu odpoledne, čímž se provoz před zákazem naopak zahustí.

Podle návrhu ministerstva by za porušení zákazu jízdy hrozila řidičům pokuta do 5000 korun. Šoféři ale často kritizují, že porušovat zákaz jízdy je nutí zaměstnavatelé.

Zákaz jízdy vozidel nad 7,5 tuny se dnes netýká všech. Výjimky dává ministerstvo dopravy nebo jednotlivé krajské úřady. Získají je zejména dopravní firmy, které převážejí zvířata, pohonné hmoty, poštovní zásilky nebo rychle se kazící zboží, tedy potraviny. Tyto výjimky zůstanou v platnosti i nadále.

Diskuze (13)

Doporučujeme

26. 4. 2019 08:29
Re: kamiony
V žiadnom štáte železnice nedokážu flexibilitou a rýchlosťou prepravy konkurovať cestnej doprave. Ak si odmyslieť veľké podniky, ktoré máju napojenie železne, tak vždy musíš prekladať, alebo prepínať. Cenou by konkurovať mohli, ale ani to nedokážu v celej EU.
26. 4. 2019 08:25
Re: nas.rano v hlave
Mate z toho výber mýta, ktoré keby sa nerozkrádalo, tak by s prehľadom stačilo na financovanie údržby aj výstavbu odpočívadiel a nových úsekov. Podobne ako to funguje v Rakúsku. Osobáky cestu síce nepoškodzujú, ale to čo za ne vyberieš by nestačilo ani na zimnú údržbu.
25. 4. 2019 20:41
Re: kamiony
Taky by se mi líbilo hlavně transitní kamionovou dopravu hodit na hranicích do vlaku ALE: Problém je to, že u nás jsou železniční tratě přeplněné osobákama a není kam namáčknout nákladní vlaky. To ani nemluvím o možnostech, kde by kamion na vlak naložili a složili. Naše zemička je malinká. Rychlost a možnosti vlakové nákladní dopravy jsou k pláči! Já bych jim v daný čas úplně nezakazoval jízdu, jen bych jí povolil na vybraných úsecích a s pětinásobnou cenou za mýto. p.s. Ty kilometr dlouhé vlaky v USA a vagony co mají dva kontejnery na sobě, jedoucí tiscíce km, to je jiná káva - u nás nereálná.
25. 4. 2019 19:59
Re: nas.rano v hlave
Proč bychom z našich daní měli stavět parkoviště pro kamiony? Aby byl tranzit ještě vyšší? Co pozitivního z toho máme? Neměla by být žádná podpora, právě naopak, ať si jezdí přes jiný země, je*at.
Avatar - pradeda777
25. 4. 2019 17:51
Re: kamiony
Vše se změní, až se dráhy kompletně zprivatizují. Do té doby bude bordel a dotace.... >:-[]